Milletvekilleri uyum içinde çalışıyor, Niğde’ye hizmet yağıyor


AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yerel yönetimlerle işbirliği halinde yürüttükleri proje odaklı çalışmalar meyvesini vermeye devam ediyor. Milletvekillerinden son olarak da KÖYDES ve Konya Ovaları Projelerinde (KOP) bütçe ödenekleri müjdesi gelirken belediyelerde gerçekleşen hizmet kervanına her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Son dönemde ivme kazanan bu proje ve icraat dönemini değerlendiren vatandaşlar ise milletvekillerinin yoğun çabası ve uyumunun Niğde’ye hizmet olarak dönmesinden duydukları memnuniyeti belirtiyorlar.

KÖYDES’ten 3 Milyon ödenek

Köylerin birer hizmet kalesi olması için yatırım seferberliği startı verdiklerini vurgulayan AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, KÖYDES projesinden Niğde’ye 3 milyonluk yatırım bütçesi geldiğini belirttiler. Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında bu yılın ilk bölümünde gelen ödenek köylerin başta içme suyu ve yol yapımı olmak üzere önemli alt yapı ihtiyaçlarında kullanılacak. AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yatırımların güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında sürdürdükleri temaslarla Köydes’ten sağlanan 3,056 milyon TL’lik ödenekle İl Özel İdaresi kanalıyla köylere önemli yatırımların sağlanacağını ifade etti.




AK Parti Milletvekili Ömer Selvi de köylerin sorunların giderilmesi konusunda hummalı mesailerinin sürdüğünü kaydederken projelerin takibi ve bütçe konusunda Bakanlıklar nezdinde sık sık özel çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi. Niğde’nin sorunlarına masa başında sorun üreten değil köylerden kasabalardan kopmadan, sürekli vatandaşların içinde sorunları doğrudan dinlediklerini ve bugüne kadar köylerden talep edilen hizmetler için ciddi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

9 Belediyeye çöp toplama aracı

Niğde Belediyesi bünyesinde Düzenli Katık Atık Depo İşletme Birliği’nin (NİĞKAD-BİR) kurulması ile geri dönüşüm ve atıklar konusunda çevreye duyarlı bir sisteme geçişin hızlandığı Niğde’de ilçe ve belde belediyeleri de kurulan birliğe üye olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milletvekilleri, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’la Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerde bulunmuşlar ve bütçe desteği sağlanması gerçekleşmişti.

Milletvekillerinin NİĞKAD-BİR üyesi belediyelere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çöp aracı verilmesi konusundaki temasları da mutlu sonla neticelenmeye başladı. İlk etapta Bahçeli, Karakapı, Yeşilgölcük ve Aktaş Belediyeleri geçtiğimiz günlerde çöp araçlarını teslim alırken 2 ilçe 3 belde belediyesine çöp aracı müjdesi geldi. Altunhisar, Çamardı, Divarlı, Kemerhisar ve Konaklı Belediyelerine çöp aracı verilmesi kesinlik kazanırken Alpaslan Kavaklıoğlu’nun geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a müracaatları değerlendirme aşamasında olan diğer belediyelerin de çöp aracı taleplerinin değerlendirilmesi konusunda görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

 

KOP’ta bütçe % 100’den fazla artacak

Vekillerden bir müjdede Konya Ovaları Projesi (KOP)’tan geldi. KOP’tan Niğde’nin daha verimli ve etkili yararlanabilmesinin startını veren milletvekilleri yeni göletler, sulama barajları, kanallar yapılmasına imkan verecek bütçenin geçtiğimiz yıllara göre en az % 100 artışla geleceğini belirttiler. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve KOP İdari Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile çalışmaların her aşamasında yakın temas ve istişare halinde olan vekiller ile yörenin suya hasretini dindirecek projeler ile Niğde’den dışarıya göçü durdurmaya kararlı olduklarını bir kez daha vurguladılar. Niğde’nin her bölgesinin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan her biri hassas öneme sahip projelerin KOP’a sunulduğunu vurgulayan vekiller titizlikle takip ettikleri süreç sonunda hayata geçirilecek projelerle yapılacak gölet ve kapalı sistem sulama tesislerinin üreticilerin susuz tarımdan sulu tarıma geçişini sağlayacağını söylediler.

İller Bankası 2012’de Niğde’ye çalışıyor

Milletvekillerinin çalışmaları sayesinde aldıkları yatırımlarla ilçe ve belde belediyeleri altın çağlarını yaşadıklarını söylemekte haksız değiller. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İller Bankası’nın Su ve Kanalizasyon Projesi (SUKAP) kapsamında Niğde’de kanalizasyon sorunu olan tüm belediyelerin altyapıları yeniden inşa ediliyor. Divarlı, Bahçeli, Bozköy, Kızılca, Çukurkuyu, Aktaş, Yeşilgölcük, Bademdere, Yıldıztepe, Ovacık, Karatlı ve Konaklı belediyelerinin alt yapı projeleri 2012 yılı yatırım programına alınırken İller Bankası’nın 2012 yılında bölgede en çok Niğde için çalıştığı bildirildi. Ayrıca Çevre Kirliliğini Önleme Projesi kapsamında Elmalı, Çayırlı ve Kayırlı belediyelerine de hibe desteği sağlanacağı bilgisi verildi. 








Editör: TE Bilişim