Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ülke gündemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; Terör örgütü PKK, dün Siirt’in Pervari karayolunda devriye görevini yürüten askeri araca karşı düzenlediği bombalı saldırı sonucu sekiz askerimizi şehit etti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

PKK terör örgütüyle mücadele etmek yerine, “Açılım” adı altında “Analar ağlamasın” denerek Oslo, İmralı ve Dolmabahçe’de PKK’nın meclisteki uzantılarıyla müzakere eden AKP Hükümetidir. Dolayısıyla, 2002 yılında bitme noktasına gelen terör olaylarının son dönemde artmasından ve her gün verdiğimiz şehitlerimizden AKP Hükümeti birinci derecede sorumludur.

AKP-PKK Ortaklığının ABD güdümündeki, “buzdolabına alındığı” ifade edilen “Açılım”, yaşandığı üzere barış getirmemiş, ülkemizi kanlı süreçlerin içine itmiş ve iflas etmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz(TSK) 24 Temmuz’dan itibaren PKK terör örgütüne karşı çok etkili ve başarılı bir mücadele yürütmektedir. TSK’nin PKK terör örgütüne karşı başlattığı bu kararlı, cesur ve örnek mücadeleyi Vatan Partisi olarak destekliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK terör örgütüne karşı içerde ve dışarıda yürüttüğü mücadele, vatanımızın bütünlüğü, bağımsızlık ve barış için hayatî önemdedir.

Ordumuzun hem yurt içinde hem de yurtdışında yaptığı bu operasyonların ne denli başarılı olduğunu, HDP ve PKK’nın açıklamalarından, bozguna uğradıklarını belirten telsiz konuşmalarından ve ABD, AB ve NATO’dan istenen yardım taleplerinden kolaylıkla anlıyoruz.

Vatan Partisi olarak, milletimizi ve bütün siyasal partileri hiçbir ayrım gözetmeden bölücü teröre karşı Türkiye Cephesi’nde birleşmeye, TSK ve emniyet teşkilatımızı sahiplenmeye çağırıyoruz.

18 Ağustos Salı günü Niğde basınında tam sayfa olarak yayınlanan “KAMUOYUNA ÇAĞRI” başlıklı duyuruyu destekliyoruz.  Güvenlik kuvvetlerimize sahip çıkarak terörü lanetleyen duyuruya imza atan Niğde Ticaret Odası başta olmak üzere tüm dernek, oda ve cemiyetleri kutluyoruz. Bu mücadelenin bütün milletimizi birleştirmesi, daha tutarlı program ve siyasetlerle yürütülmesi herkesin görevidir.

Ülkemizde bölücü ve yobaz terörüne karşı kalıcı başarı için, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ve Lübnan ile güvenlik ve ekonomik gelişme amacıyla işbirliği yapmak şarttır. Vatan Partisi, Batı Asya Birliği’ni hayata geçirmek amacıyla yürüttüğü çalışmaları başarıyla sürdürmekte ve milletimizin değerlendirmesine sunmaktadır.

Kalıcı başarı için bir diğer seçenek de, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile erken seçim hükümeti kuracak olan AKP hükümetini seçimlerle iktidardan indirmek ve yerine bir milli hükümet kurmaktır.

“Koalisyonu da, azınlık hükümetini de, seçim hükümetini de istemem” diyerek, ne istediğini milletimize açıklamayan siyaseti doğru bulmuyoruz.

Bu arada, HDP’nin kurulacak bir erken seçim hükümetinde yer almasında; 7 Haziran seçimlerinde “HDP barajı geçmeli, mecliste olmalı” diyerek oy verenlerin, kendi parti oylarını yönlendirerek meclise sokanların, Apo posterleri altında HDP ile İstanbul’da barış mitingi düzenleyenlerin de payı kuşkusuz vardır.

AKP-HDP(PKK) ile baş başa bırakılmıştır. AKP’yi hiç kimse kurtaramayacaktır.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim