Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanlığı binasında gazeteciler ile basın toplantısı yapıldı. MHP’nin  Türkiye’de ilk ilçe kongresi sembolik olarak Samsun İlkadım İlçesinde yapıldı. Niğde İl, Niğde Merkez İlçe ve diğer ilçe kongreleri hakkında bugün açıklamalar yapıldı. Basın Toplantısına İl Başkanı Cumali İnce, Merkez İlçe Başkanı Av. Emin Alper Öztürk ve Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Gencer ve parti yöneticileri  katıldı.

MHP Niğde İl Başkanı Cumali İnce, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Niğde’de kongre sürecinin 14 Ağustos’a başlayacağını söyledi. Başkan İnce merkez ilçe Başkanı Emin Alper Öztürk’ün kendi isteği ile tekrar aday olmayacağını söyledi.

MHP Niğde İl Başkanı Cumali İnce, 13.  Olağan Kongrelerinin 13 Ağustos 2020 tarihinde Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde başlayacağını, akabinde 15 Ağustos 2020 tarihinde Çiftlik ve Merkez İlçe kongrelerinin yapılacağını duyurdu. Başkan İnce, 16 Ağustos 2020 tarihinde Altunhisar ilçe kongresinin ardından 5 Eylül 2020 tarihinde Bor İlçe Kongresi ile  kongrelerin tamamlanacağını belirtti.

Avukat Emin Alper Öztürk kendi isteğiyle aday değil

İl Başkanı Cumali İnce’nin kısa konuşmasının ardından   MHP Merkez İlçe Başkanı Avukat  Emin Alper Öztürk bir konuşma yaptı. Av. Öztürk konuşmasında : “Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yapmak büyük bir şereftir. Çünkü bizler için milliyetçi hareket bir sevdadır. Bu sevda yaşadığımız şehirden ülkemize oradan da bütün Türk coğrafyasına yayılan bir idealin adıdır. Rahmetle andığımız milli mücadele kahramanları üzerlerine düşeni fazlası ile yapmışlardı. Sıra bizdeydi, sıra ecdadımızın bu çağdaki varislerindeydi. Unutmamalıydık ki bütün kindar gözler üzerimizdeyken, ülkemizin içinden geçtiği en zor şartlarda elimizi, gövdemizi taşın altına koyduk. Arkadaşlarımızla birlikte söz verdik. Bu kutlu emanetin köklerinden kopartmadan, anlayıp, kavrayıp, koruyup, geliştirerek insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatacağız diye.  Bütün verdiğimiz sözümüzde durmanın engin huzurunda açıklamak istiyorum ki gönül rahatlığı ile bayrağı bir başka arkadaşıma devredeceğim. Yoğun mesleki faaliyetlerimi gerçekleştirmek için Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığına aday olmayacağım.. Ama her daim partimin ve davamın başarısı için çalışacağım. Görev yapmaktan şeref duyduğum parti ve dava arkadaşlarım ömür boyu taşıyacağım onurum  ve gururum olacaktır. “ diyerek başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere Genel Merkez Yöneticileri, Niğde İl ve Merkez İlçe Yöneticileri ve dava arkadaşlarına verdikleri destek için teşekkürlerini  iletti ve helallik istedi.

Merkez İlçeye Abidin Koyuncu Aday

Basın açıklaması sonrasında MHP Niğde Merkez İlçe Başkanlığına aday olan Abidin  Koyuncu ile fotoğraf çektirildi.  Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Merkez İlçe haricinde diğer ilçelerde değişikliğe gidilmeyeceği mevcut başkanlarla yollarına devam edileceği bilgisi de edinildi.

Editör: TE Bilişim