Yerel seçimlerde partiler aday adaylarını açıklarken, bir yandan da kesinleşen adayların isimleri öğreniliyor. 


Niğde Belediye Başkan Adaylığı için Niğde'den iki isim aday adayı başvurusu yapmıştı.  Bu isimler Niğde eski İl Başkanı Hakan Er ve  İşadamı Fikret Çıtırgı'ydı. Niğde eski Belediye Başkanı Mümin İnan ise resmen aday adayı başvurusu yapmasa da  Ankara'da Gene Merkez nezdinde girişimlerinin olduğu biliniyordu. 


Edindiğimiz bilgiye göre ; Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkanlığı adaylığına Antalya Niğdeliler Derneği Başkanı İş adamı Fikret Çıtırgı'nın açıklanacağı öğrenildi. 


MHP   2 Kasım 2013 tarihinde Kayseri'de yapacağı aday tanıtım programında Fikret Çıtırgı'nın Niğde Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağı öğrenildi. 


Fikret Çıtırgı, beraberinde İl Başkanı Nuri Ertan, Aday adayı Hakan Er ile birlikte Niğde Günleri'ni ziyaret etmişti. 



BOR'DA FAHRETTİN ÖZALP


Bor İlçesi'nde Belediye Başkanlığı adaylığına ise eski Bakan Haydar Özalp'in oğlu Fahrettin Özalp'ın açıklanacağı bilgisi edinildi. 

Yine edindiğimiz bilgiye göre ; Fahrettin Özalp'ın adaylığına ise Milliyetçi Hareket Partisi Bor İlçe yönetiminden çeşitli itirazlar oldu. 23 kişilik Bor İlçe MHP' yönetiminin 15'inin itiraz dilekçesi verdiği, ancak daha sonrasında bazı yöneticilerin dilekçelerini geri çektiğini öğrendik. 

Son dakika bir gelişmesi olmaz ise MHP'nin Bor Belediye Başkan Adayı Fahrettin Özalp olacağı bilgisi edinildi. 


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat bugün resmen Ak Parti Niğde İl Başkanlığına Bor Belediye Başkanlığı için tören istemeksizin aday adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi. 

 Ak Parti'den Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ın Bor Belediye Başkan adayı olacağı kesin gözüyle bakılıyor. 


CHP NİĞDE'de FAHRİ EKER DİYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Başkan Adaylığına ise yapılacak bir programla NESOB Başkanı Fahri Eker'in açıklanacağı bilgisi edinildi. 

Bor ilçesi'nde ise daha önceden ismi geçen ancak resmi aday adaylık başvurusu yapmayan Haritacı Soner Akbaş'ın aday olmayacağı ama CHP'nin  Bor İlçesi'nde süpriz bir aday peşinde olunduğu bilgisini edindik. 


AK PARTİ'DEN ŞAHİN MERCAN VE ERDAL KOÇYİĞİT

Ak Parti'den Niğde Belediye Başkanlığı için daha önce aday adaklıklarını açıklayanların dışında Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ve Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapan ve hala Aksaray'da aynı görevini devam ettiren Şahin Mercan'ın da çok yakında  aday adaylık başvurusu yapacakları bilgisi edinildi. 



 
Editör: TE Bilişim