MHP Genel Başkan Yardımcısı Eski Ticaret ve Sanayi Bakanı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, MYK Üyesi Turan Yaldır’dan oluşan heyet, Niğde’ye gelerek, 10 STK, 2 ilçeyi ziyaret ederek, partilerinin çalışmalarını anlatılar.

Ankara’dan karayolu ile Niğde’ye gelen heyeti İl Başkanı Hakan Er ve parti yöneticileri Bor’da karşılayarak, Bor İlçe Teşkilatına geçtiler.

Burada İlçe Başkanı Şefik Çalgın’ın ev sahipliğinde, yapılan toplantı ile Ankara’dan gelen parti heyeti gündemi değerlendirdi.

Daha sonra Niğde’ye gelen heyet, İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun açıklamaları damga vurdu!

Tanrıkulu, geçtiğimiz hafta Reyhanlı’daki patlamalarda ölenlerin sayısının daha fazla olduğunu ifade ederek, iktidarın bunu gizlediğini iddia etti. Cumartesi günü Adana’da yapılacak olan Vatan Miting ’ine Niğdelileri davet etti.

Daha sonra heyet ikiye ayrılarak çalışmalarını sürdürdü. Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ile MYK Üyesi Turan Yaldır, İl Başkan Yardımcısı Alper Aslan ve Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ile Çiftlik ilçesine Pazar ziyareti yaptıktan sonra, Bozköy ve Azatlı beldelerini gezdiler.


Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise Niğde Merkez’de İl Başkanı Hakan Er ile sırasıyla S.S. Niğde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifini, Niğde Ticaret Odası’nı, Niğde Ticaret Borsası’nı, GESİAD Niğde Şubesini, TÜMSİAD Niğde Şubesini, Kamu-Sen Niğde Temsilciğini, Niğde Ziraat Odası’nı, TÜRKAV Niğde Şubesi’ni, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret ettikten sonra Bahar TV’de canlı yayınlanan “Aktüel Özel” programına katıldı.

Daha sonra Çiftlik’e giden ekibin Niğde’ye gelmesinden sonra, yemekli bir değerlendirme toplantısı yaparak, izlenimlerini Niğdeli parti yöneticilerine aktardı.

Tanrıkulu; “ Niğde de ciddi anlamda ekonomik bir darboğaz yaşanmaktadır. Esnaf en basit asgari giderlerini karşılayamamakta, sıkıntılar boy göstermektedir. Niğdeliler açılım sürecinden büyük bir rahatsızlık duymakta, tepkisini siyasi olarak koymakta ve MHP’ye teveccüh göstermektedir. Bu durumda partimiz yoğun bir çaba ile AKP iktidarını Niğde’den yıkacağından şüphem yoktur!” dedi.


REYHANLI'DA CAN KAYBI DAHA FAZLA


MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, geçtiğimiz hafta sadece içeride yaşadıklarımız yetmez gibi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çok vahim bir olay yaşandı. Resmi kayıtlara göre can kaybı 51 deniyor ama MHP heyetinin kayıtlarına göre daha fazla can kaybı var. '' iddialarında bulundu.


BÜTÜN GERÇEKLER PERDELENİYOR, YALANLAR ALLANIP PULLANIYOR

Tanrıkulu, STK'ları ziyareti sırasında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Ülkemizde bu olaylar olurken bu ülkenin Başbakanı da Amerika’ya gidip oradaki ağa babalarından icazet almak için 2-3 gündür sefa sürüyor, toplantılar yapılıyor. Sanki daha önce oraya hiçbir ülkenin Başbakanı veya Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir bakanı veya başbakanı gitmemiş gibi allayıp pullanıyor. Öyle bir enteresan dönemden geçiyoruz ki bütün gerçekler perdeleniyor, yalanlar ortaya dökülüyor ve bu yalanlara da insanların inanması bekleniyor. Bu da maalesef belirli bir medyanın belirli bir kısmı kullanılarak yapılıyor.''

ADANA MİTİNGİNE DAVET

MHP Genel Başkan yardımcısı Tanrıkulu, Adana’da yapılacak Vatan Mitingi'ne Niğdelileri davet ederek, ''Milletimizle kucaklaşıp, milletimizin dertleri ile hemhal olup onun sorunlarına çare üretmek için de Türk siyasi tarihinde ilk defa yapılan temalı mitingler düzenliyoruz. Bu mitinglerimizin ana konusu, 'Milli değerleri koru ve yaşat'. Bunun ilkini kuruluş mitingi olarak Bursa’da düzenledik. Hemen akabinde İzmir’de bayrak mitingi yaptık ve önümüzdeki hafta 25 Mayıs tarihinde Adana’da saat 16.00’da Vatan Mitingi yapacağız. Bir gaye etrafında, bir ülke etrafında, aynı hedefe koşturan, aynı hedefe giden topluluklar nihayet bir bilinç içerisinde milletleşirler ve bu milletlerin yaşadığı coğrafyaya, toprak parçasına da vatan denir. Anadolu’nun bu güzel köşesinin şehit kanlarıyla vatanlaştığı bu coğrafyada önümüzdeki hafta ailelerimizle birlikte Adana İstasyon Meydanı'nda Genel Başkanımızın bize anlatacaklarını dinlemek için orada olacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MYK Üyesi Turan Yadır, Niğde’den ayrılırken, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ise “Çözüm Sürecinde Milli Egemenlik” adlı konferansını sunmak için partililerle Seel Düğün Salonu’na geçtiler.
















Editör: TE Bilişim