Bor İlçesinde seçime katılan partiler bugün Seçim Kuruluna Bor Belediye Başkan Adaylarını, İl Genel Meclis Üyesi adaylarını ve Belediye Meclis Üyesi adaylarını bildirdiler. 

Seçim başladı. 

Bor İlçesinde geçtiğimiz haftalarda MHP adayı Mustafa Tecimer "Hep Beraber El Ele Diyerek  “41 Soruna 41 Çözüm” adlı proje diyerek marka şehir yolundaki planlarından bahsetmişti. Haberi burada Tıklayın. 


Bugün de  Bor Belediye Başkanı Adaylarından Ak Parti adayı Serkan Baran iki proje açıkladı.

GALERİCİLER SİTESİ 

Ak Parti adayı Serkan Baran; "Galericiler  İlçemiz ticaretinde yeri tartışılmaz olan oto alım satım işletmelerinin daha modern ve geniş kapsamlı hizmetler verebileceği, ilçe tüccarlarımızın Türkiye’nin dört bir yanından gelen müşterilerini daha nezih ve kaliteli mekânlarda ağırlayabilecekleri bir ticaret merkezi projesidir. Bilindiği üzere oto alım satım işi ile meşgul esnaflarımızın birçoğunun iş yeri kiralıktır. Projemizin hayata geçmesi ile birlikte esnaflarımızın kira öder gibi dükkân sahibi olmalarının da önü açılacaktır. Ayrıca araç satın almak veya değiştirmek isteyen vatandaşlarımız da artık tek bir mekânın içerisinde araçları inceleyebilecektir. Aynı zamanda kaldırım işgali ve trafik problemi de ortadan kalkmış olacaktır" dedi. Ama Galericiler sitesinin Bor'da hangi bölgeye düşünüldüğünü şimdilik açıklamadı. 

Serkan Baran'ın bir başka projesi daha da dikkat çekti. 

KASAP HALİNİN MODERNİZASYONU

Serkan Baran mevcut Belediye Binası ve Öğretmenevi ile birlikte kasaplar halinin dahil edilerek yeniden kasap ve yöresel ürünlerin satışı ve alışverişinin yapılabileceği bir çarşı oluşturmayı planlıyor.

Başkan Adayı Serkan Baran konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Mevcut belediye ve öğretmenevi binalarının yenileniyor olması ile birlikte atıl durumda kalacak eski belediye ve öğretmenevi binalarının yıkımına kasap halinin de dâhil edilerek, bu bölgenin yeniden inşası planlanmaktadır. İlçemizin sembollerinden olan kasap halimizi ve burada ustalıkla yapılan yöresel ürünlerimizi gerek ilçe dışından gerek il dışından gelen misafirlerimize tanıtmayı, daha nezih ve ailecek gelinebilecek bir mekân oluşturmayı hedeflemekteyiz.
Geleneksel mimari dilinin kullanılacağı, altının 2 kat otopark olacağı, çarşısının doğrudan caddeye bakacağı, daha geniş ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek kasap dükkânlarının bulunacağı, aynı zamanda yöresel ürünlerimizi de tanıtabileceğimiz bir han oluşturulacaktır.

Bahsi geçen projemiz ile birlikte hem istihdamı hem yeni iş yerlerini hem de Belediye Cadde’mizi canlılığa kavuşturmayı hedeflemekteyiz. Sizlerle paylaştığımız tüm projelerimiz ilçe genelinde refahı ve katma değeri artırıp, yapılabilirliği mümkün olan projelerdir. Halkımızın genel isteklerine cevap verebilecek gerek mikro gerek makro düzeyde projelerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. 






 

Editör: TE Bilişim