Milliyetçi Hareket Partisi (MHPAksaray İl Başkanı Ayhan Erel, düzenlediği basın toplantısı ile Hasandağı Havaalanı’nın Niğde’ye yapılacak olmasını eleştirdi.

Haber: Selim GÖKEL

Niğde'de, MHP' adayları Havaalanının Aksaray'a daha yakın bir yere  yapılacağını iddia ederken,  Aksaray MHP İl Başkanı'da Havaalanının Niğde yapılacağının anlaşıldığını ama isminin Hasandağı olmasına itirazı var. 

MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, Havaalanının Niğde'ye yapılmaı ve isminin de Hasandağı olmasından dolayı Havaalanını Niğde'ye kaptırdıklarını üstelik isminin Hasandağı olmasından dolayı Aksaray'ın sahiplendiği  Hasandağı isminin de Niğde ile özdeşleşeceğini belirtti. 


HASANDAĞI İSMİ NİĞDE İLE ÖZDEŞLEŞECEK

Niğde’ye yapılacak olan havaalanı ile Hasandağı’nın da 
Niğde için bir sembol haline geleceğine dikkat çeken Erel, basın açıklamasında şöyle dedi. "Niğde’ye yapılacağı anlaşılan havaalanına Hasandağı adını koymakla Hasandağı Niğde’nin mi tartışmaları başlayacak. Zira Hasandağı Niğde’yle özdeşleşecek. Havaalanından sonra Hasandağı’nı da Niğde’ye kaptırmış olacağız. Tıpkı Ihlara Vadisi’nin Nevşehir ve Niğde’yle anıldığı gibi. Bundan sonra gelecek nesiller Hasandağı’nın Niğde sınırları içerisinde olduğunu ve Hasandağı denildiğinde de bugüne kadar akıllara gelen Aksaray’ın artık akıllara gelmeyeceğini, bunun yerine Niğde’nin akıllara geleceğini herkes bilmeli. Havaalanını Niğde’ye kaptırdık. En azından ismini değiştirsinler de Hasandağı’nı Niğde’ye kaptırmayalım diye düşünüyorum’’ dedi. 

HASANDAĞI NİĞDE SINIRLARI İÇİNDE

Bütün kaynaklarda 3268 metre yüksekliği olan volkanik Hasandağı  Aksaray ve Niğde ili sınırları içinde gösterilir.  Ancak bu güne kadar Niğde'nin ilgisizliğinden dolayı Hasandağı, Aksaray ili ile sembolleşmiştir, Aksaray'a ait bir dağ gibi gösterilmektedir. 


Editör: TE Bilişim