MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, göreve geldiği 1 yıllık süreci yazılı olarak değerlendirdiği basın açıklamasında 365 günde MHP Niğde Teşkilatı’nı kurumsallaştırdığını ifade etti.



Haber: Gökhan ÖZBEK

25 Mart 2012’de yapılan MHP 10. İl Olağan Genel Kurulu’ndan sonra bayrağı Şakir Sevdi’den devralan Hakan Er ve yönetimi parti için yoğun emek sarf ettiklerini ve MHP’yi hak ettiği yerlere taşımaya devam edeceklerini ifade etti.

1 yıllık görev süresince iki ana eksende çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Er, bunların kurumsallaşma ve parti-millet bütünleşmesi olduğunu aktardı.

Partimiz Kurumsal Kimlik Kazandı

Partilerinin 44 yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan MHP’li Er,diğer siyasi partilerden aykırı olarak ideolojik-fikirsel derinliği olan ve bu eksende büyüyen bir parti olduklarına dikkat çektiği açıklamasında; “partimiz milliyetçilik şuuru içinde 44 yıldır, Türk Milletine hizmet vermektedir. Başka siyasi partiler gibi, derme çatma bir parti değil, eylemselliği olan, eylemselliğin kazandırdığı tecrübelerle kendisine yön veren bir partidir. Elbette bu eylemselliği sağlayan partimizin direnci ve sarsılmaz 9 ışık doktrinidir. 9 ışıktan bir gün olsun sağmamış partimiz binde 5’lerde başladığı demokrasi mücadelesini bugün iktidara en güçlü alternatif konumuna gelmiş, toplumsal desteği kendisinde bulmaktadır.

Bugün partimiz Niğde yerelinde en son seçimde aldığı yüzde 20’lik oy oranını ikiye katlamıştır. Allah nasip ederse 2014 yılında yapılacak seçimlerde MHP Niğde genelinde en az yüzde 40 oy alacaktır. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi genel merkezimizin ve Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin izlediği gerçekçi politikalar, ikincisi Niğde teşkilatımızın kurumsal kimlik kazanmasıdır. Partimiz geçmişten edindiği tecrübeleri parti hafızası oluşturarak kendimize rehber edindik. Ar-Ge merkezi kurarak bilimsel siyasetin temelini attık. Parti okulları açarak, siyasetimizi, misyonumuzu ve vizyonumuzu partililere aktardık. Medya birimi oluşturarak görsel, yazınsal ve sosyal medyada kendimizi en iyi şekilde ifade etmeye çalıştık. Kadın kollarımızın tüzel kişiliğini canlandırarak, kendi başlarına kurumsal çalışmalar yapmasını sağladık. Ülkü Ocakları ile koordineli çalışmalar yürüterek, parti-ocak ilişkisini olması gereken noktaya taşıdık…” ifadeleriyle geçmişten günümüze partinin kurumsal çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Sıkılmadık El Bırakmadık!

MHP’li Er 2. ana eksen çalışmasını parti-millet işbirliğine dikkat çekerek, 365 günde yaptıkları etkinlikleri kamuoyu ile paylaştı. Er açıklamasında; “365 günde, 40 gün esnaf ziyareti yaparak 3500’ün üstünde esnafımıza ulaşarak dertlerini dinledik, politikalarımızı aktardık. 58 ev ziyareti gerçekleştirerek, 1000 seçmenin üstündeki vatandaşlarımıza doğrudan ulaşma şansına eriştik. 60’ın üstünde düğün, 55 nişan, 38 sünnet törenine iştirak ettik. Kamu veya özel kuruluşların 69 davetine iştirak ederek partimizi temsil ettik.365 günde yönetimimizle 32 toplantı gerçekleştirdik. 11 defa genel toplantı organize ettik. Görsel ve yazınsal medya da Niğde genelinde 89 farklı haberimizi 500 üzerinde haber şeklinde kamuoyuna ulaştık. 8 defa ulusal medyada yer aldık. 365 günde parti binamız her gün açık kaldı. Gelen herkese kucaklarımızı açtık. Küskünler olarak tabir edilen eski kuşak ülkücüleri partimize davet ederek sinerji kazandırdık. 365 günde yönetimimiz toplamda 25 bin seçmenle doğrudan temas kurdu. Yeter mi, yetmez! 370 gün sonra bir yerel seçim var ve biz Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye verilmiş bir sözümüz var. Niğde Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelere açıktan talibiz ve alacağız. Bu yolda çok aşamalar kat ettik ve inanıyoruz ki tüm belediyelerde ki adaylarımızla mutlak başarıya ulaşacağız” dedi.

Cumartesi günü geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade eden MHP’li Er, Niğde kamuoyunun taleplerini ve çalışmalarını daha detaylı olarak aktaracağını ifade etti.





























Editör: TE Bilişim