MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mitingini değerlendiren Hikmet Bekil; “Niğdeli çağrımıza ses verdi. 72 saat içinde duyduğumuz ve sınırlı olanaklarla insanlara ulaştığımız bir ortamda alanın hınca hınç dolmasının tek bir anlamı var. MHP İktidara geliyor” dedi.
 
12 Haziran seçimleri öncesi önceki gün Niğde’de gerçekleşen MHP Lideri Bahçeli’nin mitingi, ülkücü camiayı birbirine kenetledi.
12 bine aşkın insanın “Ses Ver Niğde” sloganı etrafında buluşarak, MHP Lideri Bahçeli’ye destek olmasını değerlendiren MHP Milletvekili Adayı Hikmet Bekil; “Bu miting hem kendi tabanımız için, hem de MHP düşmanları için mesaj taşımaktadır. Son günlerde her türlü olanaklarıyla MHP’ye yürütülen psikolojik savaşta tabanımız sürekli çalışmakta ve kendisini ifade edecek atmosferi aramaktaydı. MHP’ye saldıranlarsa ülkücü hareketi meclis dışına itme planlarını devreye sokarak, halkı yanlış bilgilendirmekteydi. Ama Niğde Mitingi kendi tabanımızda yarattığı sinerji ile gücümüzü gösterme fırsatı verdiği gibi, MHP’nin meclis dışında olmayacağını bir kez daha ispatlamıştır. Üstüne üstlük mitingden sadece 72 saat önce miting programının belli olmasından sonra Hükümet Meydanı’na 12 bini aşkın insanı getirebilmek, ancak ve ancak diri ve çalışan bir teşkilatın eseridir. Bu bağlamda MHP’ye gönül veren, onu omuzlayan bütün dava arkadaşlarımı bu insan üstü gayretten dolayı kutluyorum.” Dedi.
Bu miting bir diriliş, 12 Haziran Seçimi direniş, 13 Haziran ise Kurtuluş olacaktır.
Bahçeli Mitingi’nin sadece Niğde acısından önem arz etmediğini ülke acısından kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Bekil; “Ülkücü hareketin en önemli dayanak noktası Anadolu’dur. Fakat son yıllarda kabuğuna çekilen hareketimiz Anadolu’da güç kaybetmiş, üstüne üstlük bazı odakların açık hedefi haline gelerek partimiz çeşitli oyunlarla yıpratılmaya çalışılmıştır. Hareketimizi küçük düşürerek kendilerine oy bekleyen odaklar Niğde mitinginde acı gerçeği öğrenmiştir. Kimse ama kimse bu halkta ki MHP sevdasını söküp atamaz. Bu miting bizim için bir diriliş, 12 Haziran seçimi direniş, 13 Haziran sabahı ise kurtuluş olacaktır. Niğde’de toplanan 12 bin insanın Türkiye’ye verdiği tek mesaj, “Bölünmez Türkiye”dir. İnsanlarımızın ekonomik ve sosyal sorunlarını bastıran bölünme korkusuna karşı gelişen refleks MHP’nin “Güçlü Türkiye” sloganı etrafında birleşmesini sağlamıştır. Özellikle iktidar yanlısı kişiler MHP barajı geçemez, oyunuz boşa gitmesin bize atın gibi çağrılar yaparak siyasetin bütün etik kurallarını çiğneyen kişiler bu mitingle neye uğradıklarına şaştılar. Ama bu şaşkınlık fazla uzun sürmeyecek. 10 gün sonra MHP İktidarlığında şaşkınlıkları korkuya dönüşecek. Kimse Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükselişini önleyemez. Türk toplumu var oldukça bu fikirler yaşadıkça, MHP hep var olacaktır. Onun içi biz MHP’liler için “Var Ol Türkiye” ülküsü vardır” dedi.
İnan: “Yılların Birikimi Mitingde Vücut Buldu!”
MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan ise yaptığı değerlendirmede “mitingimizde ki coşku, kalabalık ve mesaj herkes tarafından dikkatlice incelenmelidir. MHP Niğde’de hep var olmuştur olacaktır. Yılların birikimi olan bu güç, Niğde’de teşkilatımızla hep vücut bulacaktır. Emeği geçen bütün ülkücü dava arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.
Alınak: “Niğde Tarihinin En Kalabalık Mitingini Gördü!”
MHP Milletvekili Adayları’ndan Hüseyin Alınak’sa yaptığı değerlendirme de; “ Vaktin kısa olmasından dolayı mitingimize iyi hazırlanamadık. Buna rağmen 12 bin gibi rekor bir kalabalığa ulaştık. Binlercesi ise organize olamadığımızdan mitingimize gelemedi. Ama yinede mitingimize katılan bütün Niğdeli hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çağrımıza ses verdiği için” dedi.
Yaramış: “Kadınların Ülkücü Davayı Omuzladığı Miting!”
MHP Milletvekili adaylarından Mahide Yaramış ise kısa bir değerlendirmede bulunarak; “Mitingin birçok olumlu yanı oldu. Ama beni en çok duygulandıran kadınların bu mitinge sahip çıkmasıydı. Bu kutlu dava analarımızın, kardeşlerimizin elinde yükseleceğini gördükçe, kendimi ülkücü hareket adamaktan onur duyuyorum. Diğer partilerde olmayan bir durum söz konusuydu. Binlerce kadın ve çocuk kendi istek ve arzuları ile bu mitinge katılarak bizlere destek oldular. Mitinge katılan herkese ama özellikle bayan kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
MHP adayları miting değerlendirmesinden sonra Bor, Niğde ve Çiftlik’te seçim çalışmalarına devam ettiler.
MİTİNG HABERİ, VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...

Aşağıdaki video tanıtım içeriklidir

Editör: TE Bilişim