Niğde’de enerji konusunda yaşanan sorunların giderilmesi için yakın zamanda sayin Başbakan’la  Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen ve Nigde Milletvekili Alpaslan  KAVAKLIOGLU Medaş
sorunlarini dile getirmislerdi.

 

Bunun akabinde Konya’da 01 Mart 2013 tarihinde Enerji Bakanı sayın Taner YILDIZ Başkanlığında yapılan bölgesel toplantıda Niğde Milletvekili Ömer SELVİ ile beraber İl Baskani ÖZMEN sorunları tekrar dile getirerek çözüm önerileri sunulmuş ve bazı sonuçlar alınmıştı. Toplantıda alınan kararlar sonrasında sorunların yerinde incelenmesi için Medaş Genel Müdürü Önder GAZOZOĞLU ile Niğde Koordinatörü Erol ZORLU birlikte Ak Parti İl Başkanligini ziyaret ettiler.  Niğde’nin Medaş A.Ş.sorunlarının çözümü noktasında şu gelişmeler sağlandı.

 1- Borcu olmayan abonelere elektrikler bir şekilde verilecek.

 2 - Abonesi iptal olunan tarımsal sulama borçlu aboneleri 31.05.2013 Mayıs’a kadar borçlarını yatırmaları halinde herhangi bir evrak istenmeden abonelikleri devam edecek.

 3 - Düzensiz çıkan faturalar incelenerek ayda bir çıkması sağlanacak.

 4 - 
Trafo kayıpları ile ilgili sulama sezonu bitiminde ilgili abone dilekçe ile müracaat ederek enerjisinin kesilmesini isteyecek. Bu dilekçeler kamera ile kayıt altına alınacak yerleşim yerinde 1 gün yerleşim alanı dışında 3 günde işleme alınacak elektriği kesilecek.

 5 - Bundan böyle (aydınlatma, arıza vb. gibi) şikâyetlerin tek ulaşım merkezi olan 186’ya bildirilecek, bildirilen şikâyet 24 saat içerisinde yerine getirilmezse Konya Bölge Müdürlüğüne telefon, faks, mail gibi iletişim araçlarıyla konu bildirilecek.

 6 -  
Medaş A.Ş. personelinin müşterilerine ilişkin hal ve hareket tutumları ile ilgili gerekli eğitimler verilerek, insanî ilişkiler dışına çıkanların tespiti halinde gerekli işlemler Medaş A.Ş. tarafından yapılacaktır.

Medaş dışındaki konularla alakalı Enerji Bakanlığında girişimler devam etmektedir.

Niğde’nin her türlü sorunları ile yakından ilgilenen Ak Parti Niğde Teşkilatı, Enerji konusunda yaşanan sorunların giderilmesi için  yaptığı girişimlerde yaşanılan mağduriyetlerin giderilmesinde dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.


Editör: TE Bilişim