CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Niğde mitinginde kalabalık bir topluluğa hitap etti. Elektrik borçlarının silineğini ilk defa Niğde'de açıkladı. Kılıçtaroğlu mitingin ardından Bor İlçemizde Huzurevinde anneleri ziyaret etti. Anneler gününü kutladı.

Miting videosu  sayfanın dibinde…

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, Niğde'de çiftçilerin elektrik borçlarını ödeyemediklerini, borçlar için getirilen af ile de bu borçların ödenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacağım. Bunu ilk kez Niğde'de açıklıyorum. Çiftçinin elektrik borcu tümüyle sıfırlanacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu, kaset sonucu genel başkan oldu" sözlerine cevap verirken, "Recep Bey'in yeni merakı belaltı kaset izlemek. İnsanda biraz ahlak olur. Yasa dışı olayları savunmayın. Eğer bir yerde yasadışı işler yapılıyorsa, bir telefonlar dinleniyorsa onun sorumlusu sensin Recep Bey. Niye buna izin veriyorsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde mitinginde halka hitap etti. Konuşmasına "Biliyorum siz hazırız dediniz, size sözüm var. Bu Kemal kardeşinizde hazır. Beraber mücadele edeceğiz" sözleriyle selamlayan Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine "O da olacak. Halkın desteği ile Başbakan olacağız. Ülkeyi AKP'den çok daha güzel yöneteceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin ülkenin tüm kesimlerini perişan ettiğini dile getirirken, "AKP halka hesap verecek" sloganı üzerine şöyle konuştu:

"Elbette hesap verecek. Kul hakkı yiyenlerden hesap sormayacak mıyız? Bakmayın onların efelenmelerine. Onlardan, hesabını fitil fitil soracağım. Öyle gideceksin çiftçinin, esnafın hakkını yiyeceksin. 1 milyon 700 öğrencinin umudunu kıracaksın. Sonra diyeceksin ki "ülkeyi yöneteceğim' sen ülkeyi yönetemezsin. Hala kendini İstanbul Belediye başkanı sanıyorsun sen."
Kılıçdaroğlu, tüm annelerin Anneler Günü'nü de kutlarken, AKP'nin "Hedef 2023" sloganını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, meydandaki bir pankarta atıfta bulunarak, "1923 vizyonu olmayanların, 2023 vizyonu olabilir mi? 1923'ü bilmeyenlerin, 2023'den haberleri olur mu" diye sordu. Türkiye'de 12 milyonun üzerinde yoksul bulunduğunu, OECD raporuna göre her 4 çocuktan birinin aç olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sosyal devleti ayağa kaldırarak yoksulluk sorunu çözeceklerini anlattı.

"İLK DEFA NİĞDE’DE AÇIKLIYORUM ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCU SIFIRLANACAK"

Kılıçdaroğlu, Niğde'de çiftçilerin elektrik borçlarını ödeyemediklerini, borçlar için getirilen af ile de bu borçların ödenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacağım. Bunu ilk kez Niğde'de açıklıyorum. Çiftçinin elektrik borcu tümüyle sıfırlanacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu iki yıl içinde çözeceklerini, askerlik süresini de kademeli olarak 6 aya indireceklerini dile getirerek, AKP'nin "Askerlik kısalırsa vatanı kim savunacak" açıklamalarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allah aşkına yeri zamanı geldi. Ben söylemeyeyim mi? Senin oğlun 21 gün askere giderken, hiç aklına geldi mi memleketi kim savunacak diye? Bir şey söylüyor mu? Dut yemiş bülbül gibi. Zaten dut yemiş bülbüle çevireceğim onu. Hiç merak etmesin. Biz Kurtuluş Savaşını dişimizle tırnağımızla verdik. İmanımız var bizim, iman gücüyle memleketi koruruz. Biz öyle gidip Amerikalardan destek almak için kapı kapı dolaşmadık."

Kılıçdaroğlu, iktidarlarının ilk 4 ayı içinde mazotu 1,5 liraya indirecekleri vaadinde bulunurken, emeklilerin sorunlarını çözeceklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, bu sırada meydanda Niğdeli Halk Ozanı Kazım Bükülmez'e ait şu dizeleri okudu:

"Emekliyim ben açım, AKP geldi açıldı kıçım. Ağzımda diş kalmadı, başımda döküldü saçım."
Kılıçdaroğlu, meydandan gelen "şifreci Tayyip" sloganları üzerine "Recep Beyin şifresini buldum. 12 Haziran yazın, iktidar cebinize gelsin. Eğer 1 milyon 700 bin çocuğunuzun umudunu söndüren bir iktidar varsa, daha açığını söyleyeyim, bir sınav bile yapamayan iktidar, ülkeyi yönetebilir mi" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, iktidarın Niğde'de CHP'nin yükselişini gördüğünü, bunun üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı buraya gönderdiğini ifade ederken, Van'da yolsuzluk iddialarına tekrar değindi. Sağlık Bakanı Akdağ'ın Van'daki soruşturmayı durdurma talimatını verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yazıyı inkar edemiyor. Yoksa zaten anlına yapıştıracağım yazıyı" dedi. Kılıçdaroğlu, oy pusulası basım ihalesinin 2. kez yapılması üzerine ihale bedelinin 12'de bir oranında düştüğünü hatırlatarak, "Hortuma bakın. Bunların hortumlarını keseceğim. AKP Genel Merkezi'ne bağlı o hortumları kesmezsem, bana da Kemal demesinler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "siyasete yırtık ayakkabı ile girdim" sözlerine de yanıt verirken, "Sevsinler senin yırtık ayakkabılarını. Siyasete yırtık ayakkabıyla girdin, şimdi neyin var. Senin dünyalığın 7 sülalene yeter" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında "Bugüne kadar yürüttüğün yeter" sözleriyle ilgili dava açtığını da belirten Kılıçdaroğlu, "O mahkemeye onun döneminde yapılan yolsuzlardan bir dağ oluşturacağım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "Ben yürütmenin başıyım" sözlerini de "Allah var, arada bir doğru söylüyor" sözleriyle yorumladı.

Kılıçdaroğlu, meydanda bulunan "her firavun'un bir Musa'sı olur" pankartına atıfta bulanarak, "Onlar firavunlaştılar. Halka hizmet diye geldiler, şimdi zulmediyorlar. Biz size hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, meydandan gelen "kasetçi Tayip" sloganları üzerine ise şunları söyledi:
"Yeni merakı o biliyorsunuz. Recep Bey'in yeni merakı belaltı kaset izlemek. İnsanda biraz ahlak olur. Yasa dışı olayları savunmayın. Eğer bir yerde yasadışı işler yapılıyorsa, bir telefonlar dinleniyorsa onun sorumlusu sensin Recep Bey. Niye buna izin veriyorsun?"
Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde Türkiye'ye özgürlüğü ve demokrasiyi getireceklerini ifade etti.

-KILIÇDAROĞLU'DAN BOR İLÇESİNDE ANNELERE ZİYARET-

Kılıçdaroğlu Niğde Mitinginin ardından, Bor İlçesine geçii.

Burada bir kahvede vatandaşlarla sohbet edip çay içti. Vatandaşlara eliyle çay ikram eden Kılıçdaroğlu, şehirde bir tur atarak Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Yaşlı bayanların anneler günün kutladı. Çiçek veren ve bir süre huzurevi sakinleriyle sohbet eden Kılıçdaroğlu, çıkışta huzurevini ziyarete gelen Ak Partili kadınlarında anneler gününü kutladı.

Gazeteciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Annesine yönelik ağzından kaçan sözleri kast ederek, “Anneler gününde geçtiğiniz günlerde yaptığınız açıklamaya karşılık özür dileyecek misiniz?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ne demek efendim. Bugün anneler günü ve anneler bizim her şeyimiz. Annelere saygı duymayan toplum, insan olabilir mi? Bütün annelerin ellerinden öperim. İstanbul’da da söyledim. Burada da söylerim. Hepimizin annesi bizim için kutsaldır. Cennet anaların ayağının altındadır. Bunu unutmayın. Analarımız üzerinden siyaset yapılmaz. Bu yanlıştır. Bütün anneler bizim varlık nedenimizin temelidir.” yanıtını verdi.

Bor’dan Kemerhisar Beldesine geçen Kılıçdaroğlu, yoğun ilgi ile karşılandı. Seçim otobüsü üzerinden Kemerhisar’lıları selamlayan Kılıçdaroğlu, “Kemerhisar beldesi ilçe olsun deniyor oda doğrudur. Ama benim doğrudur demem yetmez. Beni yetkilendirmeniz lazım. Beni yetkilendirirseniz buraya Başbakan olarak geliriz ve buranın kurdelesini ilçe olarak keseriz.” dedi.

Çay içmek için otobüsten inerek çay bahçesine geçen Kılıçdaroğlu’nun otobüsten inmesi ile başlayan izdiham çay bahçesinde de sürdü. Kılıçdaroğlu’na dokunmak ya da elini sıkmak isteyenlerin ısrarları Kılıçdaroğlu’na zor anlar yaşattı. Çay bahçesinde ikram edilmek istenen çaylarında Kılıçdaroğlu’nun üzerine dökülme tehlikesi atlatılınca çay ikramından vazgeçilerek Kılıçdaroğlu, zorlukla tekrar seçim otobüsüne bindirildi.

Kemerhisar’dan Bahçeli beldesine geçen Kılıçdaroğlu, burada AK Parti Seçim bürosunu da ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu’na bir vatandaş şapkasını verdi. Kılıçdaroğlu, seçim otobüse binerken vatandaş şapkasını geri aldı.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli beldesinden sonra karayolu ile Niğde’den Nevşehir’e hareket etti

Haber Foto-Video : Selim GÖKEL

Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz, isterseniz ok tuşu ile devam edin..

Editör: TE Bilişim