KESK Niğde de  1 günlük grev yaptı öğle arası Niğde hükümet meydanında bir basın açıklaması yapıldı.

 

KESK’in daha önce aldığı 19 Aralık Grev  kararı  uygulandı.  Sabah saatlerinden itibaren sendika binasında toplanan KESK üyesi bir grup sendika binasından Niğde Hükümet Meydanına kadar yürüyüşü yaptı ve burada bir basın açıklaması yaptı.

 

Niğde Hükümet Meydanında toplanılmasının ardından yapılan basın açıklamasını KESK Niğde İl Temsilcisi Mehmet Emin Bağcı okudu.

 

 

KESK Niğde İl Temsilcisi Bağcı  ; Bugün iktidara geldiği günden bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk, güvensizlikten başka bir hayat sunmayan, yağma ve talan politikasına karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bugün bir kez daha emek için, halk için bütçe  istemeye geldik. Bizler her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın savunucularıyız, ekmek ve adalet ve özgürlük için mücadele ediyoruz. İnsanca yaşamak için buradayız, direne direne kazanacağız. Biz insanın insanı sömürmediği, hiçbir halkın dil, din ve kültür farkı nedeni ile baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği,  çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı, milyonların işsizliğe, açlığa ve güvensizliğe mahkum edilmediği …bir dünya istiyoruz.” dedi.

 

YUNANİSTAN’DAN  DOKTOR İTHAL EDECEĞİNE JAPONYA’DAN  POLİTİKACI İTHAL ET

 

Bağcı’nın konuşması sık sık hükümet aleyhine atılan sloganlarla kesildi.  Bağcı’nın konuşmasının ardından, SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız da bir açıklama da bulundu. Yılmaz ; “Bu hükümet sağlık alanında yurt dışından doktor  transferi ile  sıkça gündeme gelmiştir. Bu gün buradan Niğde Hükümet meydanından hükümete sesleniyorum. Yunanistan’dan doktor getireceğine Japonyadan politikacı ithal et. Yolsuzluk ve onursuzlukların önüne geç.” Çağrısı katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

 VİDEO GÖRÜNTÜSÜ BİRAZDAN...



Editör: TE Bilişim