Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü İdari Hizmetler Şubesi Şube Müdürü olarak görev yaparken, istifa eden Kenan Ünal Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.
 
Ak Parti Niğde Milletvelili Aday adayı Kenan Ünal, adaylık süreci, neden aday adayı olduğunu ve ne tür hizmetlere imza atacağını açıkladı. Ünal “Devlet memurluğu görevimde, öğretmen ve idareci olarak taşra ve merkez teşkilatlarında görev yaptım. Bürokrasideki tecrübem ve bilgi birikimlerimle, siyasi alanda devlet yönetiminde gerek Niğde'mizin gerek ülkemizin sorunlarını takip edip, neler yapacağımı belirledim. Başkentin bürokrasi yapısını, ilimize hangi bakanlıktan hangi hizmetlerin nasıl isteneceğini, nasıl çözülüp nasıl sonuçlandırılacağını, Ankara'da görev yapan bir bürokrat olarak çok iyi bilmekteyim. Aday adayı olarak partimize başvuran tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bizler birbirimize rakip değiliz. Niğde'mize ve ülkemize hizmet etme yarışında yarışacağız.
 
Niğde’ye daha fazla hizmet için projeleri olduğunun altını çizen Kenan Ünal “Projelerimle geliyorum. Siz saygıdeğer hemşerilerimizle iç içe, seviyeli, saygılı bir şekilde sık sık bir araya gelerek sıkıntıları çözmek, isteklerinizi imkanlar ölçüsünde yerine getirmek ve sizlere değer vermek asli görevlerimin başında yer alacaktır. Niğdeli hemşerilerim efendi, ben hemşerilerimizin hizmetkârıyım” dedi.
 
PROJELER HAYAT BULACAK
Niğde merkezi ve her ilçesi için ayrı ayrı projeleri olduğuna işaret eden Ünal, “Niğde için Kızılırmak nehrinin Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman illerinin sulama projesi hazırlanarak tarım ürünlerinde artış sağlamak, organik tarım, eğitimde yenilikler, sağlıkta değişim, tarım ve hayvancılığa daha fazla önem, sanayi konusunda işsizliğin azaltılması ve yatırımların artırılması, Niğde turizmine yeni bir soluk getirmek, ulaşım sıkıntısı konusunda otobanın tamamlanması gibi bir çok proje başlığı ve içeriğine hayat vereceğiz” dedi.
 
KENAN ÜNAL KİMDİR?
01.01.1953'de Niğde Bor Kemerhisar'da doğdu. İlköğretimini Kemerhisar îlkokulunda (Etiler İlköğretim Okulu), ortaokulu Kemerhisar Ortaokulunda (Hisar İlköğretim okulunda) bitirdi. Ortaöğretime Bor Şehit Nuri Pamir Lisesinde başlayıp lise 2. sınıfta nakil yaptırarak ortaöğretimini Kayseri Lisesinde tamamladı. Daha sonra Niğde Eğitim Enstitüsü'ne girerek 1978 yılında mezun oldu. 1998 yılında da Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı.
01 Mart 1979 yılında ilk göreve Erzurum Tortum Yumaklı İlköğretim Okulunda öğretmen olarak başladı ve daha soma Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşra ve merkez teşkilatlarında Eğitim Uzmanı Ve Yönetici olarak görev yaptı. Halen Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünde İdari Hizmetler Şubesi Müdürü ve Ankara'da faaliyetini sürdüren Niğde-Bor Kültür ve Dayanışma Derneği eski başkanı ve üyesi, Bor Merkez Kasaba ve Köyleri ve Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Turizm Derneği onursal başkan yardımcısı ve üyesi, Memur Sendikaları Konfederasyona bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi ve Ankara delegesi olarak çalışmalarımı sürdürüyor.  
 
 
 
Editör: TE Bilişim