Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 2011 ve 2012 yıllarında yaptığı yol, tarımsal altyapı projeleri ile zirveye çıktı"

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin 2012 Yılı Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısının ardından yaptığı açıklamasında Niğde İl Özel İdaresinin 2012 yılında yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Milletvekili Kavaklıoğlu, Ankara'da ödenek aktarımları konusunda çalışmalarının aralıksız sürdürdüklerini aktarılan ödeneklerin de Niğde'de hizmet olarak somutlaşmasının mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi.

 

Tarımsal sulama altyapısında Niğde'nin suya ihtiyacının ne kadar önemli bir mesele olduğunun farkında olduklarını belirten Milletvekili Kavaklıoğlu 2011 ve 2012 yıllarında toplam 20 milyon lira bu sektöre harcandığının altını çizdi. 2011 yılına kadar yapılan yatırımdan daha fazlasının 2011 ve 2012 yılında yapıldığında vurgu yapan Kavaklıoğlu; "Üretici için suyun bir damlasını bile israf etme boşa akıtma lüksümüz yok." dedi.

 

KOP kaynağında da 2012 yılında 2011'e göre artış sağladıklarını belirten Kavaklıoğlu gerek Kalkınma Bakanlığı ve gerekse KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı nezdinde çalışmalarının aralıksız sürdüğünün altını çizdi ve konuyla ilgili şunları kaydetti; "KOP kaynaklarından 2011 yılında 4 milyon 300 bin 2012 yılında ise 8 milyon lira ilimize ödenek aktarılmıştır. Toplam dağıtılan pay içerisinde ilimize 2012 yılında aktarılan ödenek artışı diğer KOP illerinden yüksek olmuştur. Kalkınma Bakanlığı nezdinde yaptığımız çalışmalar ve hazır olan rezerv projelerimizin bunda etkisi büyüktür. Niğde için su, çok önemlidir. Bu bilinçle 2011 ve 2012 yıllarında geçmişten günümüze değin yapılan yatırım kadar yatırım yaptık. Son iki yolda tarımsal sulama için sadece özel idare eliyle yapılan harcama 20 milyon lira. Önemli bir rakam. Aynı istikrarı 2013 yılında da sürdüreceğiz."

 

Açıklamasının ikinci bölümünde yol ve ulaşım hizmetlerine değinen Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "İlimizin 2 bin kilometre köy yolu var. Bu yolun bin 100 kilometresi asfalt kaplama. Tüm köylerimizin asgari bir yolu asfalt kaplama. 1. derece yollarımızdan ham, tesviye yolumuz yok. Köylümüz köyünden çıktığında standardı yüksek bir yol ile gitmesi gereken yere ulaşıyor. 2012 yılına baktığımızda yaklaşık 300 kilometre 2011 yılında da yaklaşık 290 kilometre asfalt kaplama işinin yapıldığını görüyoruz ki diğer illerle kıyaslandığında bu rakamların ne kadar büyük olduğu aşikârdır. Köy içlerinin bundan 10 yıl öncesindeki görüntüsünü hatırlamanızı isterim. Çamur, yürümenin imkânsız olduğu bataklıkvari yollar. Niğde İl Özel İdaresi bu konuda da önemli çalışmalara imza atmıştır. 2011 yılına kadar köylerimizde yapılan parke kaplama çalışması 100 bin metrekare idi. 2011 ve 2012 yıllarında yapılan parke kaplama 300 bin metrekaredir. Hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın tüm köylerimizin köy içleri kilitli parke ile örülmüş, köylümüzün ayağı çamurdan arındırılmıştır. Bu bizim için büyük mutluluktur" dedi. 




Editör: TE Bilişim