Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’nin en büyük sivil toplum kuruluşu konumunda olan Öz İplik-İş Sendikasını ziyaret etti.

 

 

Önceki gün Öz İplik-İş Niğde Şube Binasında gerçekleştirilen ziyarette Öz İplik-İş Niğde Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı Mehmet Avşar, Başkan Vekili Mustafa Tin, Mali Sekreter Cihangir Çayan, Şube Teşkilat Sekreteri Özcan Avcı, İşyeri Temsilcileri ve Öz İplik-İş Sendikası Üyeleri hazır bulundu.

 

Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Avşar konuşmasında; “Sayın vekilim değerli misafirler öncelikle sayın vekilime bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı önce şahsım sonrada yönetim kurulum teşkilatım ve tüm çalışma arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

 

Niğdenin en büyük sivil toplum örgütü olan Öz İplik-İş Sendikası olarak gerek yerel gereksede genel yapıdaki siyaset sivil toplum örgüt ilişkileri içerisinde her zaman doğru bildiklerimizi söylemeye, yanlış gördüklerimizi de düzeltilmesi adına mücadelemizde devam etmişizdir.

 

Sayın vekilimizde burada iken sektörümüz olan tekstil sektörünün genel sıkıntılarını kendileriyle paylaşmak istiyoruz.

 

Teşviklerin yeniden güncellenip detaylandırılması damping vergisinin devamı Türk Tekstil sanayicisinin elektrik indirimi vergi ve sigorta pirimi indirimini ciddi anlamda iyileştirerek uzak doğu ülkeleri ile rekabet edecek seviyelere getirilmesi hususunda büyük desteklerinizi bekliyoruz. Sanayicinin rahatlaması biz çalışanlarında haklarını alma konusunda elimizi güçlendirecektir. Malumunuz bunun içinde tekstil sektörü ile alakalı gerekli mercilerle görüşmenizi ve çalışmalar yapmanızı bekliyoruz.

 

Sayın vekilim. Biz bu konudaki çalışmalarınızda her konuda sizlerle beraber yapılacak olan her türlü çabanın içerisinde olacağımızı bilinmesini isteriz. Tekstil sanayicisi genel olarak özel sektör hükümet olarak özel sektörün ciddi olarak desteklenmesini talep ediyoruz. Bu desteklemeler sağlandığı takdirde çalışanların hakları daha ileri seviyede anlam kazanacaktır.

 

Malum olduğu üzere tekstil sektörü bölgemizde önemli istihdamı oluşturmaktadır. Vasıfsız elaman istihdamının en çok olduğu sektördür. Onun için bölgemizdeki bu gücü kaybetmek istemiyoruz” dedi.

 

Başkan Avşar son olarak üzerinde çalışılmakta olan Anayasa’nin takipçisi olduklarını belirterek, “Hak-İş Konfederasyonu olarak çalışmaları devam eden Anayasa’nın ciddi takipçisiyiz. Gerek değişiklerde, gerekse sivil anayasa modelini benimsemede katkılarımız olacağını belirtmek istiyoruz. Bu anayasa deşikliklerinde yer alan sendikalar kanunundaki değişiklikler konusunda Hak-İş’in tavrı da istekleri de bellidir. Tekstil işçilerinin çalışma koşullarının ve  ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda çalışanların sendika üyeliğini kolaylaştıracak çalışmaların biran önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bu  konudaki taleplerimizin sayın vekilimiz tarafından üst mercilere iletileceğine inanıyor çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise sendika ve sivil toplum kuruluşlarının toplumun önemli değer taşlarından olduğunu belirterek,  “ Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları topulumuzun önemli değer taşlarındandır. Bizlerde gerek hükümet olarak gerekse Ak Parti olarak sendika ve sivil toplum örgütlerimize büyük önem vermekteyiz. Başkanımızın taleplerini dinledik. Bu konuda elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllar hem ülkemiz açısından hem de ilimiz açısından büyük hizmetlere imza atılacağını düşündüğümüz yıllar olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretin sonunda Hak-İş Konfederasyonu ve Öz İplik-İş Sendikası İl Başkanı Mehmet Avşar tarafından Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na plaket takdim edildi.

 

 



Editör: TE Bilişim