AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, İl Özel İdaresi’nin etkili ve verimli hizmetler gerçekleştirdiğini, köylerin İl Genel Meclisi’nin koordinesinde Özel İdare yatırımlarıyla hayat bulduğunu ifade etti.

 

Niğde’de kurum ziyaretlerinde bulunan AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak yatırımları masaya yatırdılar. Toplantıda konuşan Kavaklıoğlu “Niğde Özel İdaresi hizmette bize rehber oluyor” dedi. Niğde’nin içinde bulunduğu suyun son derece önemli olduğunu belirterek, tarımsal sulama konusunda Niğde’de yapılacak tüm faaliyetlerin takipçisi ve destekçisi olduklarını vurgulayan Kavaklıoğlu, Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Özel İdaremizin hizmet sınırları ve çalışma esasları değiştiğini artık 23 yeni birim daha Özel İdaresi’nin çalışmalarından nasibini alacağını ayrıca bütçe ve kaynak aktarımı konusunda daha çok desteğin olacağını belirtti.

 

Özel İdare hizmette bize rehber oluyor

“Niğde için tarımsal sulamanın önemi tartışılmaz. Karasal iklimin hâkim olduğu ilimizde tarımsal sulamada sorun yaşamamak için gölet, kapalı sistem sulama kanalları gibi projeler ile öncelikli olarak ilgileniyoruz” diyen Kavaklıoğlu, ekonomisi tarıma bağlı olan Niğde’nin tarımsal sulama konusunda sorun yaşamaması için çalıştıklarını ve İl Özel İdaresi bu açıdan çok önemli işler yaptığını sözlerine ekledi.

 

Kavaklıoğlu ayrıca İl Özel İdare çalışmalarıyla mevcut sulanabilir tarım arazilerinin yanısıra inşa edilecek yeni göletlerle susuz tarımdan sulu tarıma geçilebileceğini bunun da çiftçilerin ekonomik kalkınmasında önemli rol oynayacağını ifade ederek; “Şu anda üreticimiz mevcut su kaynakları ile faaliyetlerini sürdürmektedirler. Gerek DSİ kaynaklı, gerek KOP kaynaklı, gerek KÖYDES kaynaklı ve gerekse il özel idaresinin kendi öz kaynağı ile yapacağı gölet, kapalı sistem sulama tesisleri ile üreticimiz susuz tarımdan sulu tarıma geçebilecektir. Yeni sahalar sulu tarıma kazandırılabilecek bu da ilimizin tarımsal kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Yapılan projelerin hayata geçmesiyle üreticimizin yüzü gülecektir. Şimdiden göletlerin yöre halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca yapılan projelerin 2012 yılında başarılı bir biçimde yürütüldüğünü gördük. Belirli bir planlama ile projelerin yapıldığını görmek önemli. Bugüne kadar yapılan projelerde olduğu gibi bundan sonrada yapılan çalışmalarda belirli bir sistematik içinde yürütülmesini isteriz. Tüm köylerimize hizmet sunulması güzel”.

 




Editör: TE Bilişim