Almanya’nın Melle şehri Belediyesi ile Niğde Belediyesi arasında ki dostluk sürüyor.


Melle Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger, Milletvekili Ernst August Hoppenbrock, Melle Meclis Üyeleri Wilhelm Hunting, Johannes Marahrens, Gerda Hövel, Müdür Gottfried Müler, Dernek Başkanı Yılmaz Kılıç’ın yanı sıra 17 kişiden oluşan grup Niğde’ye geldi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın düzenlediği hoş geldiniz yemeğine katılan Melle Heyeti ertesi gün Belediyeyi ziyaret etti.


Melle heyetine Niğde hakkında bilgiler veren Başkan Akdoğan, Melle şehrindeki belediyecilikle Niğde’de deki belediyeciliğin arasında çok fark olduğunu bunuda geçen yıl ki Melle ziyaretinde gördüğünü belirtti. Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir Niğde’nin tarihi özelliklerinin öne çıkarılması ve tanıtılması konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını ve bu güzelliklerin sözde değil gerçekte var olduğunu ifade ederek Niğde’nin tarihi geçmişinin önemine dikkat çekti.

Başkan Akdoğan; “Geçen yıl Melle Şehrini ziyaretimizde Melle Belediye Meclisine Türk Bayrağı asarak bizleri karşıladığınız için teşekkür ederiz. Niğde ve Melle şehirleri arasındaki kardeşliğin ve karşılıklı ziyaretlerin anısına bizde Belediye binamız girişinde Türk Bayrağımızın yanına Almanya Bayrağını asarak Melle’li misafirlerimizi karşıladık” dedi.

Ziyaretin anısına Melle Şehri Belediye Başkanı Dr. Andre Berghegger’e Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan plaket verdi. Ayrıca konuklara Belediye logosunun da üzerinde bulunduğu Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir Niğde kolajı ve Niğde’yi tanıtıcı materyaller  hediye edildi.

Editör: TE Bilişim