Muhalefete saldırının arkası kesilmez iken dün ise İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Genel İdare Kurulu Üyesi, 23. Dönem Niğde milletvekili ve 2 Dönem Niğde Belediye başkanlığı yapan sevilen isim Mümin İnan bazı şahısların saldırısına uğradı.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Rize İkizdere ziyaretindeki provokasyonun yankıları henüz sürerken İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan da dün akşam saatlerinde fiili saldırıya uğradı.


SALDIRGANLAR KAÇTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte Hatay programına katılan Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Ankara’ya dönerken Adana’nın Pozantı ilçesinde bir tesiste yemek molası verdi. Dün gece saat 22.00 sıralarında İnan'a kimliği belirlenemeyen şahıs yumrukla fiziki olarak saldırdı. Mümin İnan ve beraberindeki partililerin müdahale üzerine saldırgan ve plakasız araçta bekleyen 2 kişi olay yerinden kaçarak uzaklaştı.


PLAKASIZ ARAÇLA TESİSE KADAR TAKİP ETMİŞLER
Yaşanan bu kabul edilemez olayla ilgili açıklama yapan İnan, sağlık durumunun iyi olduğunu ve önemli bir şeyi olmadığını belirterek, “Plakasız bir araç̧ ile takip etmişler. Biz partili arkadaşlarımızla Pozantı’da yemek için mola verdik. Mola verdiğimiz tesiste lavaboya ellerimi yıkamaya gittiğim sırada bir kişi arkamdan ansızın yaklaştı ve yumruk attı. Attığı yumruklara karşılık bulunca ise birden pabucun pahalı geldiğini düşünerek panik halinde oradan hızla uzaklaştı. Saldıran sadece bir kişiydi ancak saldırganı bekleyen plakasız araçta 2 kişi daha vardı. Ortam birden hareketlenince Tesis bölgesinde bulunan polis memurları hemen olaya el koydular. Saldırganı daha önce hiç görmedim ve şahsen tanımıyorum. Neden yaptıklarını da anlam veremiyorum” dedi.


GÜVENLİK KAMERALARI ÇALIŞMIYORMUŞ
İnan, olayı n gerçekleştiği tesisin güvenlik kameralarının çalışmadığını ancak güvenlik güçlerinin saldırganları bulmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.


İL TEŞKİLATLARINDAN KINAMA
Konu hakkında açıklamada bulunan İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, Merkez İlçe Başkanı Selçuk Demir, Gençlik Kolları Başkanı Bora Özdemir, Kadın Politikaları temsilcileri İlçe Başkanları ve partililer saldırıyı sert bir dille kınayarak; “Bu saldırının faili, failleri kim ise yargı önünde hesap vermeli” dediler.


Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı: “İYİ Parti’nin üyeleri olarak bu güne kadar her türlü saldırıya maruz kaldık. Son olarak Rize’de bazı kendini bilmezler tarafından Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Pozantı’da da Mümin İnan’a yapılan fiziki saldırı ise işin boyutlarını aşmış durumdadır. Bu saldırılar cezasız kalınmayacaktır. Bu tür saldırılar veyahut girişimleri bizleri doğru bildiğimiz yoldan vazgeçirmeye yetmez.”

Taraftarı seçim otobüsleriyle taşıyanlar değilde biz mi siyasetçiyiz? Taraftarı seçim otobüsleriyle taşıyanlar değilde biz mi siyasetçiyiz?


SON GÜNLERDE SOSYAL MEDYA SALDIRILARIDA ARTTI
Bu saldırının öncesinde, Mümin İnan’ın şahsı ve sayın Meral Akşener hedef gösterilerek siyasi rakipler tarafından gerek Niğde’de gerekse ülke genelinde bir karalama kampanyası da başlatılmıştı. Sosyal medya hesaplarında ve bazı haber internet siteleri ile yandaş gazetelerde, herek paylaşımlar, gerek, haberler ve gerekse köşe yazıları ile adeta hedef gösterilerek halkı nefret ve düşmanlığa sevk eden yazılar ve açıklamalarda yer almıştı.

NELER OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Mumin İnan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve bu paylaşım sonrası MHP ve Ülkü Ocakları üyesi bir çok kişinin yine sosyal medyada hedefi olmuş, ağır ifadeler kullanılmıştı. 

Mümin İnan'ın bu tiwitin ardından  Genel Merkez yöneticileri başta olmak üzere bir çok partili sert bir dille eleştirmiş ve MHP'ye yakın yayın organı Türkgün Gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek'de "Döneklik, Nankörlük, Vefasızlık, Edepsizlik" başlıklı Mumin İnan'ı sert şekilde eleştiren bir yazı kaleme almıştı. 

Editör: TE Bilişim