Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu

İYİ Parti Niğde teşkilatı daha öncede gündeme getirdiği Narlıgöl konusunu bu kez İl Genel Meclisinde gündeme taşıyarak; “Narlıgöl ile ilgili son günlerde ‘ortak Proje’ diye adlandırılan şekilde Niğde Valiliğinin açıklamalarını okuyoruz. Aksaray Valiliği ile Niğde Valiliği arasında Narlıgölde ortak proje çalışma yapılması konusunda nasıl ve ne gibi kararlar alındığı konusunda meclisi bilgilendirilmesini istiyoruz” sözleri ile bu kez de Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’a soru yöneltti.


İYİ Partili Soyak toplantının ardından ise kısa bir açıklamaya yer vererek şu soruyu sordu; “Bugün Narlıgöl, ya yarın?”


NEDİR BU ORTAK PROJE?
Son Günlerde Niğde ve Aksaray’ın gündeminden düşmeyen Narlıgöl, Niğde İl Genel Meclisinde de son süreçte yapılan açıklamalar üzerine İYİ Parti İl Genel Meclisi Fethi Soyak Tarafından bir kez daha gündeme getirildi yakın tarihe kadar Niğde il sınırları içerisinde bulunan fakat daha sonra büyük bir bölümü tapusuyla Aksaray’a verilen şimdi ise “Ortak proje” diye adlandırılan çalışmanın ne olduğu ve Niğde’nin ya da Aksaray’ın bu projenin neresinde olduğu soruldu.


BU KEZ NEBOL’A SORULDU
İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Soyak’ın, İl Genel Meclis Toplantı sonunda gündem dışı söz alarak sorduğu; “Basında çıkan haberler doğrultusunda Aksaray Valiliği ile Niğde Valiliği arasında Narlıgöl’de  ortak proje çalışma yapılması konusunda kararlar alınmış. Meclisimizi bu konuda bilgilendirir misiniz?” soruya Ali Nebol cevap verdi.


NİĞDE’NİN HAKKINA ÇAY BAHÇESİ DÜŞTÜ!
İl Özel İdaresi Genel sekreteri Ali Nebol, ise Fethi Soyak tarafından sorulan soruya; ‘‘Narlıgöl’le ilgili de Aksaray Valimiz geldi. Vali Bey ile görüştü. Tabi onların tarafından yapılan işler çok gündeme geldi. Aksaray’ın tarafına yaptığı projede seyir terası var. Bizim bulunduğumuz Niğde’nin tarafında da Çay Bahçesi ve restoran gibi bir şey yapmayı planladık. Ortak proje dendiği bu şekilde. Ortak proje adı altında böyle bir açıklama yapıldı. Onlar bizden biraz önce başladılar. Bizim üçüncü projemiz gidecek. Verilen iki projemiz ret oldu. Ortak projeden kasıt aynı bölgeye onlar seyir terası biz kafe restoran şekilde tamamlayıcı proje olacak” cevabını verdi.


YAKIN ZAMANA KADAR TAMAMI NİĞDE’NİN ARAZİSİYDİ!
İYİ Partili meclis üyesi toplantı bittikten sonra durumu yeniden gözden geçirerek; “Yakın zamana kadar büsbütün bize yani Niğde’ye ait olan Narlıgöl’de bizim hakkımıza düşen sadece çay bahçesi mi? Restoran ve otel gibi işletmeler bu bölgede bir türlü işlevsel olamamış. Haliyle Niğde’nin kendi mülkü olan topraklarda bir çay bahçesi ve restorana razı edilmesini de doğru bulmuyoruz. Marka Kent Niğde olma yolunda Niğde bunu kendi gayet güzel bir şekilde yapabilir, ehli işletmecilere de gözü kapalı teslim edebilirdi” dedi.


BUGÜN NARLIGÖL, YA YARIN?
Narlıgöl hamlesinin Aksaray’ın siyasi ve bürokrasi gücünün Niğde’nin çok üstünde olduğunu da sözlerine ekleyen Soyak; “Niğde bu konuda hangi adımlar atıyor. Bir başkaları diyecek, isteyecek, Niğde kabul etmek zorunda mı kalacak. Peki bu zorunluluk nereden geliyor. Bugün bir Narlıgöl’e sahip çıkamazsak yarın Niğde’nin kaybedeceği değerleri tahmin dahi etmek istemiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim