Niğde İl Genel Meclisi bugün Eylül ayının son toplantısında  gündemini görüşmek üzere İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin başkanlığında toplandı.

İl Genel Meclisi toplantısının başlar başlamaz söz alan CHP’li Meclis Üyesi Rasim Yılmaz,   Mehmet Akif Ersoy’un Türk Askeri için yazdığı  Çanakkale şiirini okudu. 

Duygulu şekilde okuduğu Çanakkale şiirinin ardından CHP’li Rasim Yılmaz; “Dün yaşanan terör örgütü saldırı kahpece bir saldırıdır. Terör örgütü Türkiye Cumhuriyetini yıldırmadı, yıldıramayacak. Bu kahbece saldırı sonucu şehit olan askerlerimiz için Niğde İl Genel Meclisimizi gündeme başlamadan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Rasim Yılmaz’ın bu talebi üzerine bütün İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdare çalışanları 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşundan sonra, 9 ayrı gündem maddesi karara bağlandı. Toplantı sonunda söz alan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Vedat Kirazcı, Altunhisar İlçesinde bulunan mera arazilerinden kaynaklı sıkıntılarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve Mera Komisyonuna ayrıntılı olarak bilgi verilmesi için rapor hazırlanmasını istedi.

Vedat Kirazcı’nın bu talebi gündeme alında ve oy birliği ile kabul edildi. Ardından İl Genel Meclis Üyeleri Ferket köyünde bulunan Mandilmos piknik alanının Tadilatını yerinde incelediler ve İl Genel Meclis Üyeleri daha sonra Niğde Üniversitesi içerisinde yapımı tamamlanan 4.000 kişilik öğrenci yurdunu ziyaret ettiler.
 

Editör: TE Bilişim