Yıllardır, sorun yumağı haline gelirken, kontrol ve ceza makamında olup da  hiç sesi çıkmayan, bu Barajın hali nedir demeyen, kurum, kuruluş ve siyasiler Akkaya Barajı temizlenmeye başlayınca İNCELEMEDE bulunuyorlar.


Bize de GÜNAYDIN  demek düşüyor. 



İl Genel Meclis Üyeleri Akkaya Barajında İncelemede Bulundu



 Niğde İl Genel Meclis üyeleri temizleme çalışması devam eden Akkaya Barajı'nda incelemede bulundu.



Bugün ki Meclis toplantısının ardından Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde İl Özel İdare Sekreteri Ali Nobel ve Niğde İl Genel Meclis üyeleri dün Akkaya Barajı temizleme çalışmaları hakkında DSİ Niğde Müdürü Tarik Pasin'den bilgi aldı.



Barajda yapılan çalışmaların incelenmesinin ardından geziye katılanlara çalışmalarla ilgili bilgi veren DSİ 45. Niğde Şube Müdürü Tarık Pasin, "Akkaya Barajı'nın temizlenmesi çalışmalarımız devam ediyor. Baraj etrafına kazılan 3 bin 500 metre uzunluğunda kanallar aracılığıyla baraja gelen kirli suyu başka bir yere tasfiye ettik. Suyu boşalan barajın Yaklaşık 16 dönümlük bir bölümden aldığımız çamur ve balçığı yine barajın yaklaşık 200 metre uzağına açtığımız 250 metre uzunluğunda iki adet havuz içerisinde biriktireceğiz. Baraj zemininde çamur temizlenmesinin ardından drenaj sistemi ile havuzlara basılan çamur arıtılmasının ardından tekrar çıkartılan alana yayılacaktır." dedi.



Çalışmaların 15 Aralık tarihine kadar devam edeceğine belirten Pasin, iklim koşullarının elverdiği sürece çamur tavsiyesine devam edileceğini sözlerine ekledi.









Editör: TE Bilişim