Niğde İl Genel Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı dördüncü toplantısında Niğde CHP Milletvekili Doğan Şafak'ı dinledi.  Bugün sabah yapılan toplantıya Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’in başkanlık etti.

 Haber: Selim GÖKEL - özel

Ulukışla Çiftehan köyü 902 nolu parselde yapılan imar planı değişikliği ile  Maden köyünde yapılması düşünülen kayak tesisinin sit alanı dışında kalan kısmı için koruma amaçlı çizdirilen  nazım imar planının onaylanıp onaylanmayacağı konuları görüşüldü.

 

İl Genel Meclisince toplantıya davet edilen  CHP Niğde Milletvekili ve adayı Doğan Şafak mecliste bir konuşma yaptı.


ALINAN KARARLAR ÇOK ÖNEMLİ GELECEK KUŞAKLARI İLGİLENDİRİYOR

Doğan Şafak İl Genel Meclis Kürsüsünden yaptığı konuşama da; Biz siyasetçilerin, il genel meclisinin, parlamentonun,  muhalefetin iktidarın hiç önemli değil  kararları çok önemli. Aldığımız kararlar milletin parasını çarçur da edebilir, ama gelecek kuşaklara çok güzel eserlerde  olabilir.  Mesela Devlet Demir Yollarında 1950’li yıllarda alınan bir kararın Türkiye’ye maliyeti 780 milyar dolardır.  Ben bunun konuşmasını mecliste yaptım. Sadece Demiryolları için 10 dakika konuşabilmek için tam üç tane kaynak bitirdim.  1923 ile 1950 arasında 4 bin kilometre demiryolu yapmışız. 1950 ile 2004 yılları arasında 800 kilometre demiryolu yapmışız. 2004 den sonra bu hükümet demiryollarına önem verdi altına çizmek lazım. 1950’de ne olmuş Amerikalılar gelmiş buraya ne işiniz demiryolu ile size dozerler verelim karayoluna geçin demişler. Gelen kişi General Motor’un sahibi, o  zaman ki hükümetleri kandırıyorlar. 1950’den sonra demiryolu yatırımlarını azaltıyoruz, vazgeçiyoruz. Karayollarına geçiyoruz. ABD’nin otomobil firmaları giriyor, chewrolet, thames, bmc, impala kamyonları geliyor. ABD’nin o zaman ekonomik bileşenleri petrol ve otomobil sanayi olduğu için hemen Türkiye’ye  Pazar açıyorlar. 19502’den sonra Türkiye’nin dış ticaret açığı petrol ve otomotiv sanayine ödediği ithalat parası oluyor.  Bunu o zamanın Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım’la konuştum ve oda  hak verdi.  Keşke 1950’lerde bu şekilde yanlış yapılmasaydı, keşke DDY devam edilseydi. Bu nedenle bu güne kadar kaba taslak 780 milyar dolarlık bir zarar oluştu. Bu durum oluşmasaydı, Türkiye’nin dış borcunu çıktığınız zaman şuan Japonya gibi olacaktık. O yüzden alınan kararlar çok önemli ”dedi. 

 BOLKARLAR İÇİN KUTLUYORUM... İYİ BİR BAŞLANGIÇ

Doğan Şafak konuşmasının devamında; Bu dönem gerçekten Meclisimiz iktidarı olsun, muhalefeti olsun Niğdemiz için siyasete takılmadan somut konuları gerçekleştirmeye çalıştı. Örneğin, Özel İdarenin  Bolkar Dağlarına olan girişimi çok iyi bir düşüncedir. Aslında benim yaklaşımım şuydu. Bu işi yap işlet devret modeli ile bu işin uzmanı Avusturyalılar dır. Örnekleri de Avrupa da var. Ama bir başlangıç yapılması da çok önemli, bu konuda arkadaşlarımızı kutluyorum”dedi.

 

Şafak konuşmasının son bölümünde ise ; Niğde’nin sorunlarını içeren 240 sayfa kitap bastırdım. Niğde’de hangi sorunlar var, ne çalışmalar yapılmış burada var. Sizlere de bırakacağım. Seçimler başlıyor. Biz önseçimle geldik. Diğer partilere de başarılar diliyorum. Seçimlerden sonra daha sık bir araya geliriz. Niğdemizi daha ileriye nasıl götürürüz bunların  değerlendirmesini yaparız” diyerek teşekkürlerini iletti.

 

Daha sonra meclis oturumuna devam etti. İl Genel Meclis üyeleri söz alarak bölgelerindeki sorunları dile getirerek değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 



Editör: TE Bilişim