Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Erhan Adem, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada yaşanan coşkuyu ve heyecanı daha önce görmediğini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar yanında olduklarını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı ‘son kez bu kürsüye çıkıyorum’ sözlerinin ardından duygu dolu anlar yaşadıklarını aktaran Başkan Adem, Türkiye’nin hak ettiği güzel günleri kendi iktidarlarında göreceğini vurguladı.

ADEM: “İNSANLARIMIZ İNANMIŞ DURUMDA”

Başkan Erhan Adem, adaylık açıklaması sırasında yaşanan büyük coşkunun, vatandaşların AK Parti iktidarına son vereceğinin izlenimi olduğunu belirtti.

Gazetemize özel açıklamalar yapan Adem, “Ankara'da umut vardı, heyecan vardı, çok büyük kalabalık vardı. Artık insanlarımız inanmış, Millet İttifakı'nın adayının yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağını ve ülkemizi yöneteceğine gerçekten inanmış. Sekiz saat orada heyecanla ayakta bekledik. Hiç kimsede bir şikâyet, bir ayrılma duygusu oluşmadı. Sekiz saatin sonunda da artık Genel Başkanımızın da cumhurbaşkanı adayı olacağını duyduk. Kendi de çıktı kürsüde konuştu. Müthiş bir duyguydu, müthiş bir heyecan vardı. Artık vatandaşlarımızın 20 yıldır ülkemizi yöneten AK Parti iktidarına son vereceğinin izlenimiydi bu. Ben uzun yıllardır il başkanıyım, uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Ben böyle bir coşkuyu, heyecanı daha önce görmedim. Bu benim için tarihi bir olaydı” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı CHP Milletvekili: Tarım Sektörünün Bankalara Olan Kredi Borcu Yüzde 75 Arttı

“SEÇİME HAZIRIZ”

Seçimin zamanında yapılmasının ya da erkene alınmasının kendileri için fark etmediğini söyleyen İl Başkanı Erhan Adem, “Ülkemizi daha üst seviyelere getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Adem sözlerinin devamında, “Artık önümüzdeki seçim zamanında olur veya erken olur, bizim için fark etmiyor. Biz seçime hazırız. Millet İttifakı'nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu memleketimizin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak ve halkımızın layıkıyla, hak ettiği değere ulaştığı sosyal haklarının daha çok olduğu, ayrışmanın olmadığı, liyakatsizliğin giderildiği, hukuksuzluğun giderildiği özgür bir toplum olarak, birleşmiş bir vatandaş topluluğu olarak ülkemizi daha üst seviyelere getireceğiz” dedi.

“REFERANDUM GİBİ…”

Yapılacak seçimi referanduma benzeten CHP İl Başkanı Erhan Adem, ya evet diyerek tek adam rejimine devam edileceğini ya da hayır diyerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini aktardı.

Adem, “Altı farklı partinin liderleri bir araya geldi. Bu partileri destekleyen insanlar bir araya geldi. Birlik içerisinde ülkemizi tek adam rejiminden kurtaracağız. Daha önce yapılan referandumda yapılan evet ve hayır oylamasının bana göre bir tekrarı bu seçim. Ya tek adam rejimine devam etmek isteyen, ‘Ülkemiz güzel yönetiliyor, biz memnunuz’ diyecek kişilerin evet deyip tek adam rejimine devam edeceği ya da ‘Artık yeter söz milletin güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme dönüş istiyoruz artık’ diyecek kişilerin vereceği hayır oyuyla cumhurbaşkanımızı belirleyeceğiz. Yeni bir parlamento kuracağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ADEM: “ÇOK DUYGULANDIK”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları dinlerken çok duygulandıklarını aktaran İl Başkanı Erhan Adem, kendisinin sonuna kadar yanında olduklarını belirtti.

Adem, “Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, partimizin grup toplantısında ‘son kez ben bu kürsüye çıkıyorum’ dedi. Çok duygulandık. Adam gibi adam olduğunu bir kez daha kanıtladı. Biz Sayın Genel Başkanımızın sonuna kadar yanındayız ve Cumhurbaşkanı yapacağız hep birlikte. Ülkemiz hak ettiği güzel günleri bizim iktidarımızda görecek” dedi.

Editör: TE Bilişim