Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Çiftlik İlçesi Kula Köyünde yaptığı konuşmada  hükümetin tarım politikası yok dedi. Gürer terör’de olduğu gibi tarım politikalarında da hükümetin ne yapacağını bilmediğini ifade etti.

Patates, elma,fasulye,soğan gibi ürünlerde yaşanan sorunlara vurgu yapan Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer  “Niğde’de sorun var da ülke genelinde yok mu” dedi ve  Trakya’da çeltik, Karadeniz’de fındık, Çukurova ‘da narenciye gibi ürünlerde de büyük sorun yaşanıyor. Tarım Bakanlığı sorunların çözüm yeri değil konuşma makamı oldu. Sorumluluk makamında olanların  vaatte bulunma değil gereğini yapmaları şarttır. Tarım Bakanlığı köylüyü, çiftçiyi üreticiyi korumalıdır. Üretici maliyetinin altında ürün satmayacağı tedbirler alınmalıdır. Tüketicinin de pahalı ürün almaması için aracılık sistemi  ya sınırlanmalı ya da kaldırılmalıdır. Üreticinin de tüketicinin de mağdur olması sorunun varlığını göstermektedir”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer komşu ülkelerle yaşanan sorunlar nedeniyle yurtdışı satışının yapılmamasının tarıma önemli darbe vurduğunu da ifade ederek “Hükümetin yanlış politikalarının bedelini halk ödüyor. Tarımda da  terörde de hükümet başarısızdır. Sorunlar artmakta, büyümektedir. Bu sorunları CHP olarak çözecek kadroya, bilgiye sahibiz ve CHP iktidarında halkımızın, çiftçimizin, esnafımızın sorunlarını çözen olacağız. Bildiğimizi bu hükümete de iletiyoruz söylüyoruz ama bu bağlamda becerileri yok. Sorunların azalması yerine artması plansız geleceği okuyamamanın verdiği eksikliklerden oluşmaktadır” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer dayanışma içinde kardeşçe bu topraklarda dün olduğu gibi yarın da yaşamın devam edeceğine inandığını ifade etti. Gürer,“ CHP olarak her türlü özveri ve çaba ile sorunların çözümüne katkı vermek için çalışıyoruz. Biz yapacağımızı yapacağız, yapamayacağımızı yapamayacağız deriz. Halkımıza gerçeği her zaman ifade ederiz. Siyaset  ahlaki değerleri ile önemlidir. Yalan talan çalan ile olmadık, olmayacağız. Bu tür siyaset yapanlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 
Editör: TE Bilişim