MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, dün gerçekleşen helikopter kazası ile ilgili bir açıklama yaparak S-70 Sikorsy tipi helikopterlerin art arda kaza kırıma uğramasının artık bu helikopterlerin kullanım ömrünün sonu geldiğini ifade etti.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK / TyN Haber

 

Dün Siirt kırsalında 14’ü özel harekatçı jandarma, 3’üde teknik personel olmak üzere toplam 17 vatan evladının şehit olması üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hakan Er, yazılı açıklama da bulunarak ölenlere Allah’tan rahmet dileyerek konunun üzerine gidilmesini istedi.

 

Hakan Er açıklamasında ; “Liderimiz Devlet Bahçeli’nin bu konu ile ilgili tespitleri oldukça önemlidir. Zira ardı ardına gerçekleşen kaza kırımlar bu konunun artık yabana atılacak bir noktada olmadığını göstermektedir. Bu kazaların bir an önce aydınlatılması gerekir. Kaza, sabotaj, saldırı, teknik nedenler hangisi ise ivediyle sonuca ulaştırılması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri çağın koşullarına uygun, modernize edilmiş araç ve imkanlarla üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. S-70 Sikorsy tipi helikopterlerin kaza kırımlara uğraması, artık bu helikopterlerin metalik bir yorgunluk içinde olduğunu göstermektedir. üstüne  üstlük birde hava aracı yoksunluğundan tam kapesite kullanılan bu arçalar telafisi imkansız sonuçlar doğurmaktadır. İktidarın bu konuda üzerine düşen sorumluluk net ve açıktır. TSK’nın ihtiyaçlarına tam karşılık verecek, bu kazanın nedenlerinin tam olarak açıklanması ve liderimiz Devlet Bahçeli’nin bu konuda ki tespitlerinin dikkatlice değerlendirilmesi gerekmektedir.” dedi.

 

Hakan Er açıklamasının sonunda 17 askerimizin şehit olmasının verdiği üzüntüyü sonuna kadar paylaştıklarını ifade ederek, ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi.


 

Editör: TE Bilişim