Hak ve Eşitlik Partisi Genel Merkezi Medya Tanıtım ve Propaganda Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. 
Yönetimi; monarşi, oligarşi, aristokrasi ve yurttaşları iyi veya kötü “kendisini yönetecekleri seçtiği” için de içine bir parça demokrasi “salça” katılmış yapıdan oluşturulmuş.
Siyasi partiler ve seçim kanunları sayesinde, halkın dörtte birinin oyunu almasına rağmen kendisi ve partisinin “Milleti temsil ettiğini” sanan andavalların yaşadığı memleket.
21’nci yy’da halen, 20 milyonu okuma yazma bilmeyen, okur yazar, ilkokul terk ve ilkokul mezunu ve aynı sayıda yurttaşı açlık sınırının altında bulunan bir devlet.
Rejimi derece derece irtifa kaybeden, “siyasi birliği” erozyona uğramış bir ülke.
“Küçük demokrasi”nin en muhteşem göstergelerinden biri olan, siyasi meydanı “küçük, orta ve cücük” politika demogoglarından geçilmeyen.
Toprağının ne altına ne de üstündeki kaynaklara sahip olmayı beceremeyen, hak arayıp, hesap soramayan, “seçtiklerini” hiçbir zaman denetlemeyen “Dur bakalım ne olacak” gibi boş laflara sığınarak yaşamayı kendine yol diye seçmiş insan sayılarının her geçen gün arttığı bir toplum.
1996 yılında AB ile imzalanan “Gümrük Birliği Anlaşmasıyla” yeniden kapitülasyonlara dönen, ama hala bir tarihte kapitülasyonlar kaldırıldı diye kabotaj bayramı düzenleyenler.
“Küreselleşme”, “yeni dünya düzeni” gibi uluslar arası sermayenin sakız laflarından ökseye oturup önce haysiyet sonra da bağımsızlığını feda ederek, insan olmanın değerlerinden vazgeçenler.
“Sizin standartlarınızı yükselteceğiz” diyen AB’ye “Doğru, bizim standartlarımız düşük, biz de sayenizde demokrat olacağız” diye, oradan “siyasi talimatlar” alan, ulusal onur ve şereften yoksun yönetimler ile onların bu ülkede yaşayan paralı uşaklarının pespayeliklerini sadece izleyip, hiç ses çıkaramayanlar.
Bu milleti millet olmaktan, devleti de siyasi birlik olmaktan çıkartmak için elbirliği ile var güçleriyle çalışanlar. Bütün gayretleriniz boşuna. Önce kendi kaynaklarımızla ekonomik bağımsızlığı sağlayacağız. Hak ve Eşitlik Partisi “Halk ateşidir” ve hayatta her şey bir yere kadardır. Siz serbestsiniz, biz de serbestiz.Yaşasın Vatan, Yaşasın Türk Milleti .
 
Editör: TE Bilişim