Niğde Belediyesi kanalizasyon, su hattı ve yağmur suyu hattı çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Haberini yaptığımız Eski Kayseri yolunda tıkanan kanalizasyon hattı da  değişiyor.
Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü çalışmalar kapsamında bir çok cadde ve sokağın kanalizasyon hatları değiştirildi. Hattı olmayan bölgelere kanalizasyon hattı çekildi. Öte yandan Alt yapı hizmetleri kapsamında Kayseri caddesinde yetersiz kalan 300’lük kanalizasyon hattı yenileniyor. Ata sanayi, Hıdırlık mevkii ve İlhanlı mahallesinin bir bölümünü ilgilendiren alt yapı çalışması için 800’lük yeni hat döşeniyor.   
Çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgenin alt yapı sorununu çözüme kavuşturuyor.  Sağlam bir alt yapı için Kayseri caddesi ile demir yolu arasında kalan bölümde yoğun bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Yaklaşık 3 bin metrelik yeni hat kısa süre içerisin de tamamlanarak, Kayseri caddesi üzerinde ki alt yapı sorunu çözüme kavuşacak.   
İçme suyu asbest revizyonu devam ediyor 
20 kilometrelik içme suyu hattının ana borularının değişimi Yeşilburç yolunun yanı sıra özbelde mevkiinde de devam ediyor.  
Asbestli içme suyu hatlarını değiştirme çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi, Yeşilburç su deposundan Pazar pazarı alanına kadar olan asbestli ana hatlarını yeniledi. Depolar arası taşıyıcı ve aboneler için şebeke hatlarını sağlık standartlarına uygun hale getirmek için devam eden çalışmalardan dolayı, vatandaşlar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler. 
 Geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmalar kapsamında Yeşilburç su deposundan Pazar pazarı arası, Pazar pazarı alanından Efendibey su deposuna ve Bahçelievler’den Esnaf Evlerine kadar toplam 7 bin metre 500’lük su hattı döşendi. İnönü ve Efendibey mahallelerinde devam eden su hattı yapımlarının yanı sıra içme suyu asbest revizyonu ihalesini kazanan firma çalışmalarına Aşağıkayabaşı mahallesi Özbelde mevkiinde de devam ediyor. 
Alt yapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizde 50 kilometreyi aşan asbestli içme suyu borusu var. içme suyu borularının ana hatlarının değişim işi şu anda devam ediyor. Yeşilburç su deposundan Özbelde mevkiine kadar olan kısımda  Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı birimlerin çalışmaları ve yaptığımız ihale sonucu özel sektörün çalışması devam ediyor. şu anda Özbelde mevkiinde ve Dört Ayak Camii bölgesinde yoğun bir çalışmamız devam ediyor. diğer yandan DİTAŞ kavşağından Demiryoluna kadar devam eden bir kısımda 300’lük kanalizasyon hattını yeniliyoruz. Bu kanalizasyon hattı Ata sanayi, galericiler sitesi, DİTAŞ, ve meyve suyu fabrikasının atıkları için kullanılıyordu. Buda kanalizasyonun hattının küçük olmasından dolayı atıklar sığmıyordu. Bunun için başlattığımız çalışma ile 800’lük kanalizasyon hattı döşenmektedir. 15-20 günlük süre içerisinde bu bölgedeki çalışmamız tamamlanacak” dedi. 
İller Bankasından Niğde Belediyesine %75 hibeli alt yapı projesi 
Niğde’nin alt yapı çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiren Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, Niğde’nin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla bir çok kurum ve kuruluşla görüşerek hibe projelerin Niğde’ye kazandırılmasının da altına imza atıyor.Başkan Akdoğan açıklamasında, ana arterler üzerinde Belediye imkanları ile yapımı devam eden alt yapı çalışmalarının yanında belediye mücavir alanları içerisinde ki bütün sokaklara uygulanacak şekilde yüzde 75 hibeli alt yapı projesinin de müjdesini verdi. 
 Alt yapı çalışmaları için İller Bankasıyla görüşmelerin yapıldığını  belirten Başkan Akdoğan, “İller Bankasına Niğde’mizin tamamını kapsayacak şekilde hem içme suyu, hem kanalizasyon, hem de yağmur suyu projesi yaptırıyoruz. Proje bedelinin yüzde 75’i iller bankası tarafından belediyemize hibe edilecek. Yüzde 25’lik bölümü de belediyemize fatura edilecek. Niğde belediyesi olarak 2010 yılında yaptığımız kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu  hattı çalışmalarına esas olarak bu proje çalışması yapılacak. Niğde’miz Tepebağları’nda şu anda kanalizasyon yok. Sarıköprü ve Amas tarafının bir çok bölgesinde kanalizasyon yok. Bu bölgeleri de kapsayacak, Niğde Belediyesi mücavir alanları içinde yer alan bölgelerin tamamı içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattına kavuşmuş olacak. Niğde Belediyesi olarak bu projeleri seçimlerden önce söylediğimiz gibi mahalle mahalle uygulayacağız. Niğde’mizin iflas etmiş alt yapısını tamamen ayağa kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim