Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Merkez Gölcük Kasabasını ve  Hasaköy, Kömürcü, Tırhan, Alay’ı ziyaret etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Merkez Gölcük Kasabasını ziyaret etti. Beraberinde CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, Niğde Belediye Meclis Üyesi Fatih Doğan, İl Yöneticisi Mehmet Erdemir ve İlçe Yöneticisi Bayram Yıldırım, Vekil Danışmanı Hacı Mustafa Çopur ile kasabaya gelen Gürer esnafları ve kahveleri tek tek gezdi. Daha sonra vatandaşlara hitap etti. Sorularını yanıtladı, sorunlarını dinledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Patates üretiminde önemli bir merkez olan bölgemizde tüm köy ve kasabalarda tüccar tarafından patates geçen yıl bu zamanlar en azından maliyetine yakın bir fiyatla alınıyordu. Bu yıl işine gelen ürünü seçip alıyor. Yetmedi, fiyatı da geçen yılın altında veriyor. Üretici olarak tüccara mahkûm durumdasınız. Borç harç içinde olanlar var haklı olarak eli mecbur ürününü satmaya ama tüccar yok pahasına almak isteyince gördüm ki tarlada ürün kalmış. Üretici olarak bu durum geçen yıldan daha zor, girdi fiyatları yükseliyor. Ürünü maliyetine alan tüccar yok. Bu nedenle ciddi bir sorun yaşanıyor. Tarım Bakanlığı çok acil soruna çözüm üretmelidir. Niğde ‘de patates, kiraz, elma üreten sorunlu, Adana’da Osmaniye’de mısır üreticisi, soğan üreticisi sorunlu, Karadeniz’de fındık üreticisi sorunlu kısacası, ülkemizde tarımla bağ bahçe ile uğraş verenler için sorunlu ve zor bir süreç devam ediyor. Bu durum sürdürülebilir değil ” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülke sorunlarına da değindiği konuşmasında şöyle dedi:“ Şüphesiz ülkemizde 15 Temmuz darbe kalkışması ile beklenmeyen bir süreç yaşadı. Darbe kalkışması ile kan aktı. Şehitler verildi. Ciddi acılar yaşandı. Bu durum bir süre daha oluşturduğu sorunlarla devam edecek görülüyor. Devlet yönetmek ciddi yaklaşımları gerekli kılar. Her alanda demokrasinin kurum ve kuralları ile yaşaması sorunları en aza indirir. Devlette işi ehline vermek şarttır. Bunun için de liyakat büyük önem taşır. Hak edenin hak ettiği makamlara ermesi işlerin doğru gitmesini sağlar. Son darbe kalkışmasından sonra özür dileyen,” hata yapmışız” diyenler bu sözleri ile sorumluluklarından kurtulabilirler mi? CHP olarak TBMM tutanaklarında sürecin her boyutta dile getirildiğini görmek olasıdır.  Bundan sonrasında da başta siyasi ahlakın öne çıkarılması şarttır.  Yalan, talan, çalanın hesap verebildiği, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olmasının gereğinin farkına varıldığı, adalet ve hukukun üstünlüğü yanında Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı olunduğunda sorunlar da ortadan kalkacak ve yaşanmayacaktır ”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sözlerine şöyle devam etti: “ 15 Temmuz darbe kalkışması ve sonrasında yaşananlar ile doğal olarak önemli boşalmalar oluştu. Bu durumda gündem tümden darbe kalkışma sürecine yöneldi. Ne var ki yaşam da devam ediyor. Tarlada ürünü olan sizler yaşadığımız süreci izlediğiniz kadar “bizim ürün ne olacak?” sorusunu da soruyorsunuz. Haklısınız ama öncelikle asıl olan Devletin varlığıdır. Devlet hepimizin yaşamı, geleceğidir. Bu nedenle ülkemizin huzura ermesi, sorunlardan arınması, tekrar aynı süreçleri yaşamaması için çok dikkatli olmalıyız. İktidarı muhalefeti ile konuşarak ülke yararına konularda iş birliği içinde çalışmalıyız. Başta terör olmak üzere her sorunun aşılmasının bu birliktelik ile sağlanacağı unutulmamalıdır. Ben bilirim değil sen ne düşünüyorsun diyerek görüşler üzerinden değerlendirme ve tartışmalarla doğruyu aramalıyız. TBMM’ye seçildiğim 1 Kasım’dan bugüne üreticimizin, esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin, köylümüzün, kadınımızın, gencimiz, engellimizin sorunlarını Mecliste dile getirdim. Niğde ili tarihi, doğası, köyü, kasabası, okulu yaşamın her alanı ile hangi konuda sorun varsa Meclise taşıdım. Taşımaya devam ediyorum. Niğde ilimiz çok ihmal edilen bölgede en geri kalan il. Bu nedenle sorunlarımız çok. Bunları da anlatmaya çözüm için de önermelerde bulunmaya devam ediyorum ”dedi.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinin IPARD kapsamı dışında kalması ile beş yılda önemli tarım desteğinden mahrum kaldığına da vurgu yaptı Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı IPARD Niğde ilinde yok ama Konya ve Bursa illerinde var. Niğde bu bağlamda sahipsiz kalmıştır. Niğde ilinin kırsal kalkınmada daha çok destek alması gerekir. Tarım ve hayvancılık Niğde ilinin de geleceğidir” dedi.
 
PATATES ÜRETİCİSİ ÇOK ZOR DURUMDA
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde çok köy ve kasabanın başlıca geçim kaynağının patates olduğuna değinerek “Sizlerle konuşuyoruz. Patates değerine alıcı bulmadığı için zor durumdasınız. Bunun çözümü için Hükümet ve TBMM ‘de gerekli uğraşı veriyorum. Bu durumun mutlaka çözülmesi gerekli ve her konumda da sesiniz olmayı sürdüreceğim. Üretici ürettiği değerde ürününü satamaz ise tarım biter. Bu duruma seyirci kalınmaz. Tarlada patates sökülmeden kalmış, ya da söküldüğü yerde seçildiği için önemli ölçüde ürün telef olmuş durumda. TBMM’ye patates için verdiğim araştırma önergesi AKP oyları ile ret olmuştu. Araştırma önergesini, patatesteki soruna çözüm bulunmazsa yeniden meclise vereceğim. Üreticimizin sorunlarına duyarlı olunması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Hükümet soruna derhal el atıp çözüm üretmelidir ”dedi.
 
ÖMER FETHİ GÜRER:“ TARIM POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR”
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Hasaköy, Kömürcü, Tırhan, Alay yerleşmelerini ziyaret etti. Üreticilerin sorunlarını dinledi. Sorularını yanıtladı. Yaşanan süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bölgede önemli geçim kaynağı olan tarımın sorunlarına değindi. Üretici mağduriyetlerinin tarım politikasının günümüze uygun hazırlanmamasından kaynaklandığını savundu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmalarda şöyle dedi:“Ülkemizde uygulanan yanlış tarım politikaları sonucu toprağından gübresine ürününden pazarlamasına sıkıntılar oluştu.Dünde Planlı kalkınma dedikçe “plan mı pilav mı” diyen kafalar bugün yaşadığımız sonuçları hazırladı. Tarımda ciddi bir düzenleme süreci yaşanması ihtiyaçtır. Sulama suyundan  toprak ıslahına sıkıntılar var..Çiftçi ilacı,gübresi,sulama suyu bedeli, akaryakıtı ve diğer girdiler yükseliyor ürün ise maliyeti karşılayamaz bir değer ile satılmak zorunda kalınıyor.Tarımda yeni bir tarımsal üretim tarzı, yeni bir kırsal kalkınma anlayışı yaşama geçmesi gerekiyor.CHP olarak her sorununda çiftçi ve üreticimizin yanındayız. Köy ve çiftçi varsa bir ülkenin kalkınması gelişir. Üreten ürettiğinden kazanamıyor,Tüketen ise pahalı ürün almak zorunda kalıyor.  Üreticinin nihai üründen elde edilen kârdan hak ettiği payı alabilmelidir. Tüketici de sağlıklı ürünlere uygun şartlarda erişebilmesi için düzenleme yapılmalıdır. Üretimde, işlemede ve pazarlamada tekelleşmenin önüne geçecek, adil rekabet koşullarını sağlanmalıdır.Tarımda   A’dan Z’ye ele alınması ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi şarttır. Kitap bilgisi,veri istatistikleri yaşamın içinde gerçeklerle örtüşür noktaya taşınmalıdır”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 Temmuz darbe girişimi ile ortaya çıkan gerçekleri de CHP olarak yıllardır dile getirdiklerini,  Milli Bayramların dahi bir ayrışma yaratacak düzenlemelere uğradığını anımsatıp “İktidarı Muhalefeti ile herkesim sorumluluğunu bilmeli ve ülkemiz sorunlarını aşmada uzlaşı ile uğraş vermeyi sürdürmeleridir.” dedi. Gürer  Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde yapılanları ve ülke için o dönemki muazzam büyük başarıyı herkesin yeniden okuması, öğrenmesi gerektiğini de belirtti Ve Atatürk çizgisinden uzaklaşmanın her zaman büyük bedeli olduğunu ifade etti. Cumhuriyet ve tam demokrasi ile Mustafa  Kemal Atatürk önderliğinde doğan Türkiye Cumhuriyetinde herkesin herkesi anlaması, dinlemesi, doğru olanda buluşulmasının önemine de değindi. Gürer’in ziyaretlerine Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız da katıldı.
 

 
Editör: TE Bilişim