Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde köy ve kasaba gezilerinde bulundu. Vatandaşları dinledi. Ülke sorunları ve Niğde sorunları hakkında görüşlerini açıkladı. Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlara değindi.

GÜRER, “PATATES KONUSUNDA UYARILARIMIZI DİNLESELER SORUN ÇÖZÜLÜRDÜ”

Tarım ile geçinen Hasaköy ve Bağlama’da patates ürününün depoda kalması nedeni ile yaşanan sıkıntılara değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Patates ile ilgili durumu sözlü, yazılı bakanlığın gündemine taşıdım. Plan Bütçe Komisyon çalışmalarında durumu bakana anlattım. Bakan ülke genelinde arz talep dengesinde 400 bin tonluk bir fazlalıktan söz etti. İtiraz ettim. Yalnız bu rakam Niğde’de var. Kayıt dışı elde edilen kayıtlarda olmadığından stokları tam bilmedikleri görülüyor. Patates için geçici çözümün Büyükşehir Belediyeleri eli ile satış yapılması olduğunu da ifade ettim. Kalıcı çözüm bölgeye bir entegre tesisin yapılmasıdır.”dedim. Niğde çiftçisi IPARD Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Ajansı desteğinden mahrum kılınarak önemli bir mağduriyet yaşatıldı. Şimdi telafi için 81 ilde uygulanan Kırsal Kalkınma  Projesi  Niğde’de uygulanacak. Ancak Niğde için ek destekler sağlanmalıdır”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmalarında –“Niğde ili her karışında farklı bir güzellik ya da ayrıntı vardır. Niğde’de ilk insandan günümüze değişik uygarlıklar yaşamış. Bu zenginlikten yeterince faydalanamıyoruz.“dedi.

Gürer, Hasaköy tarihsel dokusuna da değindi. “Bölgede ayakta kalan önemli iki tarihi yapı var.  Bu yapıların onarılıp müze olarak değer bulması sağlanabilir”.diye konuştu. Hasaköy ve Bağlama’da tarihi değerlerin  gün ışığına çıkması bölge turizm açısından ilgi görmesi adına önemli” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim