Niğde Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Muhtarların Birlik Yasasının çıkarılması, muhtarların Sosyal Güvenlik kapsamına azaları ile birlikte alınması, hizmet verecekleri binalarının yapılması, giderlerinin devlet tarafından karşılanması ve muhtarların sorunlarında belediye ile kaymakamların gereken desteği sağlaması gerektiğini söyledi. Sorunlarını  TBMM’de de dile getirdiğini ve çözüm bulması için çalıştığını belirtti. Muhtarların  kültür gezilerinin belediye eli ile yapılmasının gereğine de değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Muhtarların doğrudan seçim ile gelen demokrasilerin en önemli kurumlarından olduğunu, köy ve mahalle muhtarlarının her sorunlarında yanlarında olacağını,onların sorunlarını TBMM’de dile getirmeye devam edeceğini de söyledi.

 Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı  Bahtiyar Yamaner  ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti ve Niğde Milletvekili olarak TBMM’de muhtar sorunlarını dile getirdiğinden dolayı Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. “Muhtar sorunlarını yakınen bilen ve çözümü adına uğraş veren bir milletvekilimizin olması muhtarlarımız için de bir umut oldu” dedi. Mahalle muhtarları da sıra ile söz alarak sorunlarını dile getirdi.  Niğde için, mahalleleri, köyleri için yapılması gerekenleri  anlattılar.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile yönetici Bayram Yıldırım ve Vekil Danışmanı H.Mustafa Çopur’un da yer aldığı görüşmede Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülke sorunları ve Niğde sorunları ile ilgili de kapsamlı bir konuşma yaptık. Niğde’nin nasıl gelişeceğini, havaalanından hızlı trene, tıp fakültesinden  ürünlerin değer bulmasına değin farklı konulara da değinen Gürer, terörü lanetlediklerini de ifade ederek bu bağlamda “Çözüm için adres TBMM olmalıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim