CHP Niğde Milletvekili Adayı Ömer Fethi Gürer, sosyal devlet anlayışıyla, emeklilerin, dul ve yetimlerin yanında olacaklarını ifade etti.

 

Haber: Gökhan ÖZBEK

Fotoğraf: Haldun KOÇER

 

Seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi sahada çalışmalara devam ediyor.

CHP Niğde Milletvekili Adayları Ömer Fethi Gürer, Dr. Sevgi Özbek, Ramazan Ertan seçim çalışmalarına devam ettiler. İl Başkanı Erhan Adem, İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz, Gençlik Kolları Başkan V. Hasan Duru, Merkez İlçe Başkanı Mahir Kızıltan, 22. Dönem Niğde Milletvekili Orhan Eraslan’la birlikte partililerin katıldığı seçim çalışmalarında partilerinin seçim bildirgesini Niğdelilere aktardı.

Adaylardan Ömer Fethi Gürer gerçekleştirdiği ziyaretlerde sosyal devlet vurgusunu yaparak, emekli dul ve yetimlerinin sorunlarının çözümünün CHP programında yer aldığını ifade ederek; “ Emekli, dul ve yetimlere onurlu bir yaşam sadece parasal olanaklar yaratılması ile sağlanmaz! Sosyal yardım ve hizmetler alanındaki destekleyici, yaşamı kolaylaştırıcı düzenlemelerinin, CHP’nin < Koruyucu Sosyal Refah Devlet > çatısı altında uygulamaya konulması sağlanacaktır. Bakıma muhtaç olan yaşlılara, emeklilere, dul ve yetimlere sahip çıkılacak, yaşam kaliteleri yükseltilecektir. Onların onurlarını koruyacak, insanca yaşayacakları düzeyde bir gelir sağlanacak. Sağlık, korunma, dinlenme ve yaşamın yeni koşullarına uyum sağlamama gibi sorunlarına sosyal refah devleti yapılanması kapsamında, yerel yönetimler kademesinde uygulanacak insani koruyucu mekanizmalar ile çözüm getirilecektir” dedi.

 

Yoksullukla Mücadele Edeceğiz…

Ömer fethi Gürer, gerçekleştiği ziyaretlerinde yoksulluk temasını da işleyerek, yoksullukla mücadelenin öncül görev olduğunu vurgulayarak; “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişme, toplumun tüm katmanlarına, ülkemizin tüm bölgelerine yeterince yansımadığı için, yoksullaşma varlığını artarak sürdürmektedir. Yoksulluğun yaygınlığı ve mevcut sosyal devlet yapılanmasının yetersizliği, yoksul kesimlerde dışlanma ve topluma yabancılaşma duygusunun yaygınlaşmasına yol açmaktadır. Bu giderek dayanışma duygusunu ve ulus olma bilincini körleştiren sağlıksız bir durumdur. Hedefimiz, insan onuruna saygılı güçlü bir sosyal devlet yapılanmasını sağlayarak, ülkemizde açlığa ve yoksulluğa son vermektir.” dedi.

Gürer seçim çalışmalarında Niğde’nin yoksulluk ve işsizlik yüzünden büyük bir demografik değişim geçirdiğini ve göç verdiğini aktararak, herkesin işinin, aşının ve mutlu bir yaşamın yolunun, Niğde’yi bilen, tanıyan, sorunlara çözüm üretecek bir kadronun TBMM’de olmasıyla mümkün olduğunu aktararak, CHP’nin bu kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, bu sorunların çözümü için Niğdelilerin desteğini istedi.

CHP Niğde Milletvekili Adayı Sevgi Özbek ise gerçekleşen ziyaretlerde kadınların sosyal devlet içinde gereken önemi alacağını ifade ederek, CHP’nin bu sosyal programa sahip olduğunu ve bu programı da uygulayacak yegâne parti olduğunu ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim