CHP Niğde Milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Ömer Fethi Gürer, 35 yıldır Niğde’nin sorunları ile mücadele ettiğini ifade ederek, CHP’de birleşme çağrısı yaptı…

Haber: Gökhan ÖZBEK  /Foto: Haldun KOÇER

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin sorunlarının çözümü için, turizm, tarım, hayvancılık ve sanayinin gelişmesini adres gösterdi.

CHP Niğde Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Sevgi Özbek, CHP İl Başkanı Erhan Adem, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Merkez İlçe Başkanı Mahir Kızıltan, Niğde Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Doğan ile partililerden oluşan bir ekiple Perşembe Pazarı, Murat Zeren Caddesi ile ara sokaklarda vatandaşları ziyaret etti.

Önceki gün köy ve kasaba ziyaretlerinden sonra Niğde Merkez’de vatandaşları dinleyen partililer, CHP’nin seçim bildirgesini Niğdelilere aktardılar.

CHP Adayı Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin köy ve kasabalarının sorunlarını bildiğini ifade ederek, seçimden seçime halkı ziyaret eden değil, 35 yıldır onların sorunlarını yazan, anlatan ve çözüm için göreve talip olduğunu ifade ederek; “ Ülkemiz 1 Kasım’da önemli bir yol ayrımında, yanlış dış politikalar ile sıfır komşuluk ilişkimiz kaldı. İhracat komşularımıza gerçekleşemiyor, ekonomik sıkıntılar arttı! Niğde’nin bulunduğu konum itibariye tarım ve hayvancılık ile bunlara bağlı sanayi ve turizm gelişmesi gerek. Doğru ve çözüme yönelik çalışmalarla gelişebilir. Nevşehir’e 3 buçuk milyon turist gelirken, Niğde bu bağlamda sanki yok durumundadır. Turistin gelmesi, yemek yemesi, alışveriş yapması, otelde kalması demektir. Niğde’nin coğrafi yapısı gereği Erciyes, Hasandağı, Melendiz Dağı ve Toroslar arasında zengin tarihi bulunan bir bölgedir. Yetiştirdiğimiz ürünümüzün para etmesi için tarımsal sanayinin ve hayvancılığa yönelik entegre tesis yatırımları bölgeye çekilmesi gerekmektedir. İş, aş olanakları sınırlı kaldığı için köyler boşaldı. Köylü çiftçi sıkıntı içinde, esnaf sorunlarla dolu, emekli nasıl geçineceğini kara kara düşünüyor, engelliler için yerelde yapılması gereken düzenlemeler sağlanmamış, şehit yakınları ve gaziler mağdur, atanamayan öğretmen adayları ne yapacaklarını bilmez durumda, eğitim sorunlu, öğretmen krizde, sanayici gelecek kaygısı taşıyor, kime dokunsanız bin dert, bunun için, Niğde’ye hizmet etmek için CHP’de birleşelim. Bizim için sen hangi partilisin sorunu olmaz, memlekette Niğdeliye de hizmet etmek düşüncesi dışında başka bir düşüncemiz yoktur” dedi.

Adaylardan Sevgi Özbek’de vatandaşlarla sıcak sohbet ederek, yaşanan sosyal sorunlara karşı CHP’nin politikalarını anlattı.

Adaylar seçim gezisinden sonra bir dizi sivil toplum örgütlerini gezerek seçim çalışmalarına devam etti.

Editör: TE Bilişim