Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Ankara’da Niğde Dernekler Federasyonuna bağlı Niğde ili dernekleri ve Niğde Başkent Vakfı Başkan ve yöneticileri ile buluştu.

Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer, Niğde Başkent Vakfı Başkanı Muharrem Özmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ulukışla Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Erdağ, Bor-Der Başkanı Serdar Selamoğlu ve Yönetici Ömer Tutumlu, Çukurkuyu Dernek Başkanı Fatih Koçak, Niğde’miz Dernek Başkanı Erdoğan Ünsal, Etimesgut Niğdeliler Dernek Başkanı Ömer Kalkan, Kızılca Dernek Başkanı Ahmet Efe, Kitreli Dernek Başkanı Adnan Başata, Kemerhisar Dernek Başkanı Ahmet Çimen, Celal Ertan, Emrullah Kirazcı ile bazı dernek yöneticilerinin yer aldığı görüşmede Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner ve CHP Bor İlçe Başkanlığı da yapmış olan Hacı Mustafa Çopur yer aldı.

 Ulukışla Dernek binasında gerçekleşen buluşmada ev sahibi Dernek Başkanı Kemal Erdağ Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in dernek ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Ulukışla Derneği tarihi hakkında bilgi sundu. Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor’a günün anısına Ulukışla ilgili kitap hediye etti. Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Özer ve Niğde Başkent Vakfı Başkanı Muharrem Özmen’de yaptıkları konuşmalarda Niğde sorunları, beklenen çalışmalar ve önerilerini anlattılar.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada Niğde tarihinden folklorundan kesitler sundu. “Tarih boyunca önemli merkez olmuş Aydınlar kenti Niğde için yapacaklarımızda birlikte hareket edeceğiz” diyen Gürer; hedefimiz Niğde her alanda hak ettiği noktaya taşımak”dedi.

 Niğde tarihinin farklı dönemleri ile detaylar veren Ömer Fethi Gürer, Niğde derneklerinde uzun yıllar görev aldığını, dernekçiliğin bir gönül işi olduğunu belirterek bu bağlamda emek verenlere teşekkür etti. “Niğde ilinin değerlerinin tanıtılmasında Niğdelilere önemli görev düşüyor”diyen Ömer Fethi Gürer, Niğde için yapılması gerekenlerin ne olduğunu çok kişi biliyor söylüyor, o zaman sonuca ermek için yapılması gerekeni birlikte gerçekleştirelim. Tarih, doğa, inanç turizmini geliştirelim.  Zengin kültürümüzü folklorumuzu, ürünlerimizi, üretilenlerimizi kısacası yerelde bize ait olan bizde olanı her alanda var kılalım”diye konuştu. Bir saate yakın Niğde ili ilgili anlatı sunan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soruları da yanıtladı.

 Niğde derneklerinin gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti ve her konuda derneklerimizle sıkı bir işbirliği içinde çalışmalarda bulunacağım”dedi.




Editör: TE Bilişim