Ergenekon operasyonunda yaşanan son gözaltı ve aramalarla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu, Hükümet Meydanı’nda buluştu.
 
ADD Niğde Şube Başkanı Sevgi Özbek, ÇYDD Niğde Şube Başkanı Suna Özmen, CHP Niğde Milletvekili Aday Adayları Doğan Şafak, Ahmet Oğuz Özmen, Durali Özçelik ve Sivil Toplum Örgütü üyelerinin katıldığı programda, Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu adına açıklama yapan Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur  Özkan,
Ergenekon operasyonunda yaşanan hukuksuzlukları kınadıklarını söyledi.
 
       “Artık mızrak çuvala sığmıyor.Yaşananları hukuk ve demokrasi ile bağdaştırmak mümkün değil” diyerek konuşmasına başlayan Özkan, hukuk büyük ölçüde siyasetin etki alanına girdiğini söyledi.   “Bundan böyle hiç kimse bize bu ‘Konu hukuk içinde çözülecektir’ masallarını anlatmasın” diyen Özkan, ‘Ergenekon’ adı ile anılan bu davanın AKP karşıtlarını, ABD ve AB emperyalizminin karşıtlarını, Atatürkçü vatanseverleri, cezalandırma tutsak etme operasyonuna dönüştüğünü hep söylediklerini vurguladı.
 
12 Haziran’da yapılacak seçimler yaklaştıkça özellikle yürekli muhalif gazetecilerin hedef alınacağının besleme gazete ve gazeteciler tarafından ilan edildiğini, iktidara ve savcılara yol gösterildiğini ,belli gazetecilerin açıkça hedef gösterildiğini ifade eden Özkan, “ Tutuklanıp daha sonra tahliye edilenleri AKP’nin önde gelenleri açıkça tehdit etmiş ,’Eğer konuşmaya devam ederseniz yeniden zindana atılırsınız’ tehdidi açıkça dile getirilmişti.Son yaşanan gözaltlılarda da bu tehdidin yaşama geçirildiği aşikardır. Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu olarak son operasyon dalgasında yaşanan hukuksuzlukları kınadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
  
KAMUOYUNU ÖRTÜLÜ AFFA HAZIRLIYORLAR
 
       Silivri zindanlarına atılan vatanseverlerin insanlık dışı bir uygulamayla tek kişilik hücrelere konularak tecride maruz bırakıldığını vurgulayan Özkan, “Üstelik vatansever Atatürkçüleri hücrelere koyanlar 30 bin kişinin katili terör örgütü liderinin yanına seçmece arkadaşlar gönderdikleri gibi bir de ev hapsi gibi neredeyse örtülü affı tartışmaya açmakta bu konuda kamuoyu hazırlanılmaya çalışılmaktadır. Bir taraftan bölücüler bir taraftan gericiler zıvanadan çıkarken adeta, taşlar bağlanmış köpekler salıverilmiştir. Kendi ordumuza karşı neredeyse savaş ilan edilmiş, terörle mücadele eden subaylarımız tutsak edilmiştir. Tutsak edilmiş tüm vatanseverlerin yalnız olmadığını buradan haykırıyor ve onlara selam olsun diyoruz. Bu gün yaşanan olayların Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında ABD emperyalizmi tarafından planlandığı bu projenin Eş Başkanı olduğunu ilan edenler tarafından adım adım uygulandığını biliyoruz. ABD ve AB emperyalizmi Türkiye’nin sömürgeleşmesine karşı çıkanları tam bağımsızlığı savunanları ulusun ve ülkenin bütünlüğünden yana olanları kısaca Atatürkçülerin cezalandırılmasını istemiş, Büyük Ortadoğu Projesi’yle Türkiye ve Ortadoğu’ da gerçekleştirmek istediği hedeflerin önünde engel olarak gördüklerini AKP eliyle yolundan çekmek istemiştir. ABD ve AB emperyalizmi Türkiye de rejimi dönüştürmek sınırları değiştirmek ve siyaseti yeniden dizayn etmek istemektedir. Bu karanlık süreçte gericiler bölücüler ve ikinci cumhuriyetçiler kol kola girmiş emperyalizmle işbirliği yapmaktadır.Ülke her geçen gün teokratik bir faşizme sürüklenmektedir.Toplum sindirilmek korkutulmak istenmektedir.Ama biz buradan diyoruz ki: Biz Atatürk’ten , korkmamayı karanlığa karşı, emperyalizme karşı direnmeyi öğrendik” diye konuştu.
 
Haber Kaynak : Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim