Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur” Amacımız Kasabamıza Belediye eli ile yapılacak her hizmeti yapmaktır” dedi.
 
Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur gazeteci-Yazar Ömer Fethi Gürer sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Yaşar Çamur “belediye olarak yapabileceklerimizi tümünü görev süremiz içinde gerçekleştirmek için yola çıktı. Amacımız belediye eli ile yapılacak her hizmeti yapmaktdır” dedi. Gürer sorularını yanıtlayan başkan Yaşar Çamur sorulara şu yanıtları verdi.
 
ÖMER FETHİ GÜRER- Belediye başkanı olarak kısa sürede farklı konularda çabalarınızı biliyoruz. Bu çalışmaları özetlermisiniz.?
 
YAŞAR ÇAMUR- Belediye olarak seçildiğimiz günden beri yapabileceklerimizi bir program dahilinde uygulamaya koyduk. Bu süreçte İçme ve sulama suyu, yol, çevre düzenlemesi,Pazar yeri gibi öncelikleri ele aldık. Bu anlamda önemli ilerleme sağladık. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Kasabamızda temizlik dahil her alanda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Üç adet içme suyu sondaj yaptırıp bu alanda sıkıntıyı çözdük. Keza sulama suyu da sorundu.Bu konuyu da sondaj ile çözerek tarım yapan hemşehrilerimizi rahatlattık. Yıllardır yapılmayan Kayseri-Niğde yol bağlantısına eren dört kilometrelik yolun alt yapısını tamamladık. Pazar Yeri gibi gerekli düzenleme ve çalışmalarımız devam edecektir. Kasabamızda görev süremizce her sorunun üstesinden gelmek hedefimizdir.
 
ÖMER FETHİ GÜRER- Ağaçalandırma çalışmalarınızda gördüğüm kadarı ile iyi bir gelişme sağlanmış.
 
YAŞAR ÇAMUR- Evet, yollarda görüldüğü üzere beşbin adet çam vebenzeri fidan diktik. Bölgede ağaçlandırmaya da önem veriyoruz. Mezarlıkta çam dikimi yaparak bu alanda da iyileştirmeler sağladık. Mezarlık içine kilitli parke ile yolda yaptık. Gülleri çamları ile mezarlığımızı düzenledik. Ağaç dikimi ve doğayı koruma adına belediye olarak önem verdiğimiz çalışmalardır.
 
ÖMER FETHİ GÜRER- Camilerle ilgili de yeni düzenlemeler gördüm.
 
YAŞAR ÇAMUR- Belediye olarak kasabamızda her sorunun çözümü çabası içindeyiz. Camilerimizde ibadet yerlerimiz olarak her türlü desteği sağlamaktayız. Yeni Mahalle de İmam evi yaptırıyoruz. Camilerimize bahçe duvarı,şadırvan,tuvalet gibi eksikleri gideriyoruz. Bir camimizin eksikleri nedeni ile İmam verilmiyordu. Ruhsat ve imar planında yeri olmayan bu camimizi plan projesi yaptırarak gerekli eksikleri gidererek İl müftlüğüne verdik. Bu cami ileilgili yapılan tüm çalışmaları belediye olarak tamamladık.
 
ÖMER FETHİ GÜRER- Aktaş Spor ile ilgili çalışmalarınız hakkında bilgi verirmisiniz?
 
YAŞAR ÇAMUR- Gençlerin spor yapmasını önemsiyoruz. Aktaş Belediyesi olarak gerek amatör kümede takımınıza sahip çıkıyor gerek gençlerin spora ilgi duymasına destek veriyoruz. Sporcularımıza bir lokal açtık. Bu anlamda belediye olarak sporcularımız için her türlü desteği vermekteyiz. Aktaş spor’un başarısı içinde gayrte göstermeye devam edeceğiz.
 
Editör: TE Bilişim