Ak Parti Teşkilatı Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri tarafından düzenlenen ‘El Ele Hep Birlikte Türkiye’yiz programına katıldı.

 

Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, İlçe Başkanları ve teşkilat mensuplarının yanı sıra STK temsilcilerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik bir ekiple katıldı. Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde Ak Parti teşkilatlarının da katıldığı kalabalık bir gruba Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çözüm süreci konusunda önemli konulara açıklamalarda bulundu.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ‘’PKK terörünün ülkenin ayağına vurulmuş bir pranga’’ olduğunu söyledi ve şöyle devam etti;

Çözüm sürecinin bir siyasi parti için risk olduğunu vurgulayan Atalay, "Hedefimiz, bütün renkler, farklılıklar, etnik özellikler ve inançlar ülkemizde birlik ve bütünlük içinde yaşasın. Dünyanın hiçbir ülkesinde sırf güvenlik tedbirleriyle bu sorunlar çözülmemiştir. Devlet kin, nefret ve öç alma gibi duygusal politikalar uygulayamaz.” dedi.

11 yıllık AK Parti iktidarında yaptıklarını anlatan Atalay, bu süreçte Türkiye’yi ekonomik ve demokratikleşme ve her alanda çok büyüttüklerini söyledi. Bizim bir derdimiz var diyen Atalay, 2023’te Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini belirtti. Bizler büyük bir kararlılıkla sorunların çözümü için üzerine gidiyoruz. Kararlılıkla büyük mesafeler katettik , Ak Parti iktidaralarında Türkiye’yi demokratikleştirmek, ekonomik olarak daha fazla büyütmek ve uluslararası alanda ülkeyi daha güçlü bir ülke haline getirmeyi hedefledik diyen Atalay, bu üç ana hedef konusunda önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.

Atalay şöyle devam etti; "Ekonomik olarak dünyanın önde gelen ülkeleri arasındayız. Özgüven gelişti. Vatandaşlarımız tam anlamıyla çalışıyor. 2023’e dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedef koyduk. Demokratikleşme anlamında da neler yapıldığını biliyorsunuz. Türkiye’nin müthiş sorunları vardı. En başta siyasetin üzerinde vesayet vardı. Türkiye’nin büyük bir kısmında Olağanüstü Hal (OHAL) vardı. Neredeyse ülkemizin devlet ve milleti arasında sorunlar vardı. İlk kabine toplantısında ilk kaldırdığımız uygulamalardan biri OHAL oldu. Süreci uzatmadık, bizler çözüm süreci ta o zamanlardan başladık.  Geldiğimiz noktada güçlü, onurlu ve saygın bir Türkiye var." diye konuştu.

"TERÖR, ÜLKENİN AYAĞINA VURULMUŞ BİR PRANGADIR"

Türkiye’nin 30 yıldır devam eden terör sorununu, 'ülkenin ayağına vurulmuş bir pranga' olarak nitelendiren Atalay, bu pranganın çıkarılması için cesur adımlar attıklarını söyledi "Terör sorunu yaklaşık 40 bin insanımıza mal olmuş bir sorundur. Şehitlerimiz, gazilerimiz var, ülkenin heba edilmiş kaynakları var . Daha huzurlu ve daha büyüyecek bir Türkiye için bu pranganın çıkarılması gerekiyor. Biz bu konuda da aslında partimizi kurarken programımıza koyduklarımızı yapıyoruz. Yani çözüm süreci bugün başlamadı. Partimizi kurduğumuz zaman başlattığımız bir politikadır. 11 yıl önce ilk hükümeti kurduğumuzda çözüm süreci politikalarını uygulamaya başladık. Önce Türkiye’yi normalleştirme adımları attık. Abdullah Gül’ün başbakanlığındaki ilk Bakanlar Kurulu'nda olağanüstü hali kaldırdık. Daha sonra DGM’leri kaldırdık. Terörist ile vatandaşlarımızı ayırmamız gerekiyordu. Ayrıca OHAL döneminde yapılmış haksızlıklar vardı, terör örgütünün eline malzeme verilmiş, bölge insanını adeta o yönde teslim etmiş unsurlar vardı. Onların da üzerine gittik. Diğer taraftan da bölgenin kalkınmasıyla ilgili yatırımlar konusunda önemli adımlar attık." dedi.

“Vatandaşın gözünde terör örgütünü yalnızlaştırmak bizim politikalarımızın başında geliyor. Bir taraftan güvenlik güçleri özellikle son yıllarda terörle mücadeleye ağırlık verdi, bir yandan da biz bölge insanını kazanmak için çok çaba sarf ettik. Terörden büyük zararlar gördük. Biz hükümet olarak bu sorunu çözmek istiyoruz. Üzüm yemek istiyoruz. Kinle nefretle intikam duygularıyla ve polisiye tedbirlerle sorunu çözemezsiniz. Dünyanın hiçbir ülkesinde de sırf güvenlik tedbirleriyle bu sorunlar çözülmemiştir. Devlet kin, nefret ve öç alma gibi duygusal politikalar uygulayamaz.” şeklinde konuştu.

Anadil, çocuklara isim konulması gibi demokratikleşme adına çok önemli adımlar attıklarını belirten Atalay, “Hedefimiz, bütün renkler, farklılıklar, etnik özellikler ve inançlar ülkemizde birlik ve bütünlük içinde yaşasın. Bunu başaranlar büyük, başaramayanlar küçük devletlerdir.” ifadelerini kullandı.

"OYUNU HER SEÇİMDE ARTIRAN BİR PARTİ NEDEN RİSK ALIR ? "

 “Bir siyasi parti her seçimde oyunu arttırırken niye riskli şeylere girsin? Siyaseten bakarsanız çok rasyonel görülmeyebilir. Ama bizim bir derdimiz var. Biz Türkiye’nin bu sorunlarını çözmek istiyoruz. Terörden kurtulduğunda Türkiye çok büyüyecek. Uluslararası bir terör sorununuz varsa onu aleyhinize kullanırlar. Bizim terörümüzün de Avrupa ve komşu ülkeler boyutu var.” diye konuştu.

Kürt vatandaşlarında çoğunu aldık diyen Atalay, ”Eğer biz çözmezsek bu sorun daha da büyüyecek. Araştırmalar yaptırıyoruz. 'Süreci onaylıyor musunuz?' diye soruyoruz. Hamdolsun büyük bir vatandaş desteği var. Onaylamayanlara 'Terör sorununu Türkiye’de kim çözer?’ diye de soruyoruz. Onlar da 'AK Parti çözer' diyor. Egeliler böyle diyor. Onaylamayanlarla ‘AK Parti çözer?’ diyenler arasında yüzde 10 fark var. Yani ikinci soruya verilen cevap daha yüksek. AK Parti Türkiye’de birlik ve bütünlüğün çimentosudur.” dedi.

PAZARLIK VAR DİYENLER, SÜREÇTE PAZARLIK ASLA YOK

Çözüm sürecini başından itibaren hükümetin yönettiğini vurgulayan Atalay, süreçte hiç kimseyle pazarlık yapılmadığını kaydetti. "Terör bitsin, siyaset konuşsun." diyen Atalay, "Silahlar bırakıldığında siyaset her şeyi çözmek için bir yöntemdir. Türkiye oraya doğru gidiyor. Farklı kesimlerin farklı talepleri varsa onlar siyaset kurumu içinde ele alınacak, dile getirilecek ve tartışılacak. Şiddet sorun çözme yöntemi değildir. Bizim bu süreçte toplumu yanıltan hiçbir ifademiz olmadı. Eğer Recep Tayyip Erdoğan diyorsa ki ‘Burada hiçbir söz ve pazarlık yok’ çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Muhalefetin sürece destek vermediğini hatırlatan Atalay, bunu için muhalefete halen kapılarının açık olduğunu kaydetti. Atalay, “Burada milli bir mesele var ve bunu herkesle paylaşmaya hazırız. Muhalefetten randevu taleplerimiz oldu. Cevap vermediler. Ana muhalefetin de kendi içinde sorunları var. Bu konuda bir politika belirleyemediler. Bir grup çözüm sürecini destekleyen açıklama yaparken ertesi gün başka bir grup süreci desteklemediklerini açıklıyorlar. Tarih önünde özellikle ana muhalefet çok sorunlu durumda kalacak. Benzer sorunların çözüldüğü ülkelerde iktidar muhalefet el ele gelmiştir." ifadelerine yer verdi.

Çözüm sürecine desteğin 2010 referandumunun da üzerine çıktığını belirten Beşir Atalay, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşların bayram ettiğini aktardı. "Hayatın orada tekrar başladığını söylüyorlar." diyen Atalay, "Bölgeye yatırımlar gidecek. İnşallah terör bittiğinde o bölgemiz canlanacak. Kardeşlik ülkemize yayılacak ve kazanan Türkiye olacak. Bu hükümet, şehitlerimizi, gazilerimizi ve milletimizi rahatsız edecek bir şey yapmaz. Bundan emin olun. Bizim derdimiz, daha fazla analar ağlamasın. Çözüm süreci planlandığı şekilde yürüyor. Biz 11 yılda yol temizliği yaptık." açıklamasını yaptı.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sözlerini Şeyh Edebali’nin sözleriyle bitirdi. Devleti insanın önüne koyulmaması gerektiğini anlatan Atalay, "Ecdadımız, 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' demiş. Bizde insan azizdir, ona zulmetme, her şey devlet için değil insan içindir. Biz de insan odaklı bir politika izliyoruz." şeklinde konuştu.

ŞEHİT BABASI: BAŞKA AİLELER AĞLAMASIN

Programda konuşan şehit Emin Urhan’ın babası Hasan Urhan da şehit ailesi olarak yüreklerinin yandığını ancak başka ana babaların ağlamaması için terör olaylarının bitmesini istediklerini söyledi. "Bizim ciğerimiz yandı." diyen Urhan, "Şehit ailesiyiz ve inşallah cennette oğlumuzla birlikte olacağız. Ama biz buna razı değiliz. Şehit anne ve babalarının ciğeri delik. Artık başka ailelerin yüreği yanmasın, başka analar ağlamasın. 4–5 aydır şehit haberi gelmiyor. İnşallah Recep ayı barış ayı olsun. Huzur bekliyoruz." diye görüş belirtti.

SÜRECE GÜVENCEMİZ TAMDIR.

Toplantıyı değerlendiren İl Başkanı Özmen, ‘’ Ak Parti Hükümetinin kurulduğu ilk günden itibaren, bu süreç için yapılan çalışmalara sonuna kadar inanıyor, bu sürecin hedeflendiği şekilde nihayete ulaşması için teşkilatlar olarak üzerimize düşeni yapacağız. Sayın Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay’ın açıklamalarından edindiğimiz bilgileri de yine halkımıza anlatarak, daha doğru bilgilerin kamuoyuna yansımasını sağlayacağız.

ALLAH’IN LANETİ MAZLUMLARA ZULMEDENLERE OLSUN

Toplantı saatinde Refahiye’de meydana gelen menfur saldırıyıda şiddetle kınaya il Başkanı şunları dile getirdi, ‘’ Yaklaşık 5 aydır ülkemizde huzur havasını hissettiğimiz bir anda 40 tan fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, çok sayıda insanımızın yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyori bu saldırıyı yapıp masum vatandaşlarımızın canına kastedenlerin Allah’ın lanetinin üzerilerine olmasını diliyorum. Hiç kimse ülkemizin rahat ve huzurunu bozamayacaktır. Olayın yapıldığı yer ve zamanlama önemlidir. Biz güçlü bir ülkeyiz ve daha da güçlenme hedefimizden kimse bizi alıkoyamayacak. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ‘’ diye açıklamada bulundu.

 



Editör: TE Bilişim