Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi üyeleri eğitim çalışanlarının maaşlarını zamsız aldıkları için bordro yakma eylemi gerçekleştirdi. Eyleme Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen ve Diyanet-Sen üyeleri de destek verdi.


Hükümet Meydanında toplanan eğitimciler, ellerinde döviz ve pankartlarla bir süre slogan attı. Sendika adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, eğitim çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için böyle bir eylem yaptıklarını belirterek, “Buradaki sesimizin Ankara’daki toplu sözleşme masasından duyulmasını istiyoruz” dedi.

Sözleri sık sık sloganlarla kesilen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Özüdoğru, “Bugün burada eğitim çalışanları olarak sesimizi duyurmak üzere toplandık. Eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve 'eşit işe eşit ücret' düzenlemesinde 'sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız' diyen hükümet yetkililerine, biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için toplandık. 2,5 milyon kamu çalışanının beşte ikisi eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda bulunmaktadır. Hükümet, eğitime önem verdiğini her fırsatta dile getirmekte, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payı eğitime ayırdığını ifade etmektedir. Eğitim ile ilgili tarihi öneme haiz düzenlemeler yapılmakta, tartışmalar yürütülmekte ve ses yükseltilmektedir. Eğitimi, eğitim çalışanların da kapsayacak şekilde bir konsept içerisinde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadır. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olarak, 4/C'li personel olarak, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci olarak buradayız. Eğitim çalışanları olarak bize reva görülen ücreti protesto etmek için buradayız. Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından ellerindeki bordroları yakan grup sessizce dağıldı. 


Editör: TE Bilişim