Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER)’in eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamındaki faaliyetlerine bir yenisi eklendi. Edikli ve Gölcük’e, yerel yönetimlerin de desteğiyle birlikte iki okuma salonu kazandırıldı. Önceki gün Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra çok sayıda eğitimcinin katıldığı ve vatandaşların da yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikte Edikli Zirve Okuma Salonu ile Gölcük Okuma Salonlarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışlarda milletvekilleri okuma salonlarının eğitim faaliyetlerinin yanı sıra disiplinli ve ahlaklı bir neslin yetişmesine altın değerinde katkılar sağlayacağı vurgusu yaptılar.

Ediklililer modern imkânlarla eğitim alacak

Edikli’de açılışı gerçekleştirilen Zirve Okuma Salonu’na vatandaşların ilgisi büyüktü. NÜMDER Başkanı Diler Önem, dernek olarak bu türden eğitim ve öğretim faaliyetleri ile eğitimde modern imkânlara erişimi olmayan öğrencilerin yanında olduklarını, Edikli ve Gölcük’e de belediye başkanlarının desteğiyle iki güzel okuma salonu kazandırdıklarını belirtti. Açılışta konuşan Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli ise eğitimde bu okuma salonun açılışının bir dönüm noktası olduğunu vurguladı: “Eskiden bu kasabada bir araba patates bir öğretmenin bir yıllık maaşı kadar diye kimse okumadı. O zamanlar ekonomi iyiydi. Ama şimdi öyle değil. 1985 yılından itibaren eğitimin önemini fark etmeye başladık ve Edikli’de az da olsa okuyan kişi sayısında artış görüldü. Bizler de yüzlerce insanın okumasına vesile oluyoruz. Şimdi eğitime çok önem veriyoruz. Ama bugün eğitimde bir yarış var. Peki, neden Edikliler bu yarışta geri kalsın. NÜMDER ile görüşerek Edikli’nin aydınlık geleceği için bu okuma salonlarını kazandırdık kasabamıza. Bu eğitim merkezi, anasına babasına memleketine faydalı ahlaklı ve kültürlü çocukların yetişmesine vesile olacak. Emeği geçen ve destek veren herkesten Allah razı olsun.

Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada çok önemli eğitim hizmetlerinin açılışını yapıyoruz. Edikli’nin ve Gölcük’ün geleceği için çok önemli adımlar atılıyor. Bugün bu okuma salonları yarın özel lise belki de üniversite olacak. Bu adımlar çok önemli. Çocuklarımız eğitim ve öğretimde dünyada teknolojide gelinen noktayı yakalamış şekilde hizmetler alacak. Ankara’daki imkânları Edikli ve Gölcüklüler de yaşamış olacak. Eğitimin yanında öğretim ve yaşam disiplini de alacaklar. Bu imkânı Edikli’ye getiren değerli dernek yöneticilerinden ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Burada okuyanlar ileride bizim geleceğimiz olacak ve bu açıdan çok umutlu olmamız gerek”.

Vekillerin anlamlı hediyesi

Gölcük Beldesindeki okuma salonu açılışına öğrencilerin ilgisi ve heyecanı büyüktü. Çok sayıda öğrenci yeni okuma salonuna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, öğrencilere hangi meslekleri seçtiklerini sordu. Bu gibi eğitim kurumlarının gelecek tercihi açısından da öğrencilerin ufkunu açtığını ifade eden Ömer Selvi, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında eğitimin en önemli sermaye olacağını bu nedenle eğitimli olmanın bir insan için en büyük kazanç olacağının önemini belirtti. Selvi öğrencilere mesleklerini bugünden seçmeleri gerektiğini işaret ederek ahlaklı ve memleketleri için hayırlı birer evlat olmaları için bu eğitim kurumunun değerinden bahsetti. Ayrıca Selvi, okuma salonları kazandırarak Edikli ve Gölcüklü öğrencilerin elinde tutan ve vesile olanlara da teşekkür etti.  

Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, eğitimde bu gibi çabaların yanında olmaya devam edeceklerini kaydederek gelecek nesillere yatırım yapanlara her türlü desteği vermekten geri durmayacaklarını belirttiler. Ayrıca Gölcük ve Edikli’deki bu okuma salonlarına birer projeksiyon cihazı da hediye eden Vekiller, bu katkılarının yanı sıra salonların diğer ihtiyaçlar için de takipte olacaklarını sözlerine eklediler.

 















Editör: TE Bilişim