İktidar Partisi’nde aday adayı rüzgarı devam ediyor. Eczacı Oğuz Cavlaz’da AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.
Dün saat:13.00’da gerçekleşen aday adaylık açıklamasına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Emre Esen, Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı katıldı, İl Başkan Yardımcısı idris Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.
İl başkan ı Muzaffer Şahiner; “Çarşamba günü başlayan aday adaylık açıklamalarında başvuruları kabul etmeye başladık” dedi ve adayın başvuru belgesini aldı. Açıklamasında AK Parti’den neden aday adayı olduğunu vurgulayan “Hizmet aşkı” vurgusunu yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde hizmet etmeye devam edeceğini aktardı. Sorumluluk bilincinde olduğunu vurgulayan Cavlaz, ayrım yapmadan hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.
Eczacı Ahmet Oğuz Cavlaz Aday Adaylığı için yaptığı basın toplantısında “39 yıllık yaşamım boyunca Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesindeki 4 yıllık tahsilim dışında bütün hayatını Niğde’de geçirmiş biri olarak, Niğde’nin sorunlarını sizlerle birlikte yaşamakta ve yakinen bilmekteyim. Güzel şehrimizi köy köy, sokak sokak, adım adım, en küçük taşına kadar bilen; memuruyla, esnafıyla, köylüsüyle, çiftçisiyle zemheri ayının soğuğunu, ağustos ayının sıcağını sizinle hisseden, açlığı-tokluğu, varlığı-yokluğu sizinle yaşayan aranızdan bir kardeşiniz, sizden biriyim. Ve içinizden bir kardeşiniz olarak; Niğde’mizin daha iyi yaşam şartlarına ulaşması, her geçen gün artan geçim sıkıntılarının giderilmesi için sizinde desteğiniz ile bu sorunları çözmek amacıyla çalışmak istiyorum. “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” İlkesinden yola çıkarak insanımızın hayır dualarını almak,  hayatlarına kalıcı güzellikler sunmak istiyorum. AK Partisi iktidarı ile her alanda büyüyen, gelişen ülkemize paralel olarak Niğde’mizin de gelişmesi için her türlü gayreti gösterecek enerjiye ve bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.
Parlamenter sistemde ülke sorunlarının çözüm yeri parlamentodur. Her parti ülkemizin demokratik bir kuruluşudur ve demokrasinin çok sesliliğin vazgeçilmez unsurlarındandır. Ülke bütünlüğünü tehlikeye sokmadıkları sürece bütün görüşlere ve partilere de saygım sonsuzdur. İşte bu nedenlerle,  ilkelerim doğrultusunda ülkem ve bölge halkımın sorunlarını çözüm mercilerine taşımak ve çözüm üretmek için; bu dönem Niğde de yeni bir yüz yeni bir ses, yeni bir nefes olarak Mecliste hemşerilerime hizmet edebilmek adına bu hizmet yarışında ben de varım dedim. 
Talip olduğum görevin getirmiş olduğu sorumlulukların bilincindeyim; fakat omzuma yüklenecek olan bu sorumluluğu bir yük olarak değil, bir emanet olarak görmekteyim. Bu emaneti ve sorumluluğu en iyi şekilde taşımayı ve korumayı bir görev bir borç ve Allah’ın bir emri olarak kabul etmekteyim. Benim için asıl olan hizmettir. Bu hizmeti yaparken de Niğde’yi bir bütün olarak görmek ilçe, köy, bölge ayırımı yapmadan hizmet etmektir. Her birim ve her ferdin değeri benim gönlümde eşittir. Hiçbir ayrım yapmadan Allah rızası için hizmet edeceğimden emin olabilirsiniz. Çünkü amacım sadece ilime ve bölge insanıma hizmettir.  Bu arada partimizden aday adaylığı müracaatında bulunacak arkadaşlarım ile birlikte gerek aday adaylığı sürecinde, gerekse sonrasında sıralama gözetmeksizin birlikte omuz omuza tek yürek çalışacağımı belirtmek isterim. Diğer aday adayı değerli dava arkadaşlarıma da bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşünceler ile 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde AK Partisi’nden Niğde Milletvekili Aday Adayı olduğumu tüm halkımıza saygı ile duyuruyorum. Niğde’miz, Ülkemiz Partimiz ve benim için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Oğuz Cavlaz Kimdir?
 
1972 yılında Bor’da doğan Cavlaz, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdikten sonra Niğde-Bor’da eczacılık yapmaya başladı. AK Parti İlçe Başkanlığı yöneticisiyken istifa ederek partisinden aday adayı oldu. Yıllardır siyaset içinde olan Cavlaz, evli ve iki çocuk babası.


Editör: TE Bilişim