TBMM'de sürekli Niğde ile ilgili sorunları gündeme getiren Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün de Niğdeli çiftçinin sorunlarını dile getirdi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer patates, elma ve kayısı üreticilerinin sorunları ile ilgili TBMM’de konuştu. Patates, elma ve kayısı üreticileri ile ilgili yazılı olarak bakanların yanıtlaması için soru önergeleri de veren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer üreticilerin zor durumda kaldığını, ürünün depolarda beklediğini, kayısı ürününde de don yaşandığını ifade ederek hükümetin üreticilerin sorunları için borçlarını ertelemesini istedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi:“ Niğde ve Nevşehir'de patates üreticileriyle görüştüm. Üreticiler maliyetin altında dahi ürün satamamışlar, ürün depoda kalmıştır. Çiftçiler çok perişan durumdadır, yeni ekimi nasıl yapacaklarını düşünmektedirler. Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının, Ziraat Bankasında kullanılan tarımsal kredilerinin ve traktör için kullanılan kredilerin ertelenmesi veya yapılandırılması talep edilmektedir. Üreticiler çiftçilik yapamayacak durumdadır. Ayrıca, Bor ilçesinde, Sazala Köyünde ve diğer kayısı ağacı bulunan yerlerde meydana gelen don nedeniyle bahçelerde kayısı ağaçları ürün veremeyecek durumdadır. Bunun da hasar tespiti yapılarak kayısı üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesini beklenmektedirler. Elma üreticisinin ürünleri de maliyetine dahi satılamayarak depoda kalmış durumdadır. Patates, elma ve kayısıda meydana gelen zararın Hükûmet tarafından değerlendirilmesi, çiftçilerimizin bu bağlamda sorunlarının giderilmesi talep edilmektedir.”

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na verdiği yazılı soru önergeleri ile de bu bağlamda ne yapılacağını sorguladı. Üreticilerin zor durumda olduğunu ve ekim yapamayacak duruma geldiklerini ifade etti. Girdi fiyatlarında yükseklik yanında ürünün değer bulmamasının üreticinin belini büktüğünü söyledi.

Editör: TE Bilişim