Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü  tarafından Niğde Bor yolunun, Bor İlçemiz Altunhisar Kavşağı ile Toki Mahallesi arasında bulunan bölümünün üç şeritli hale dönüştürülmesi çalışmaları sırasında yapılan uygulamalar sırasında  bir çok sorun yaşanmış, ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana gelmişti. 
Bu konuda bir çok haber yapmıştık. Tıklayın...

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Bor İlçesinde yapımına devam edilen üç şeritli yol için Bayındırlık Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. 5 maddelik soru önergesi aynen aşağıdadır. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

                                                                                     Doğan ŞAFAK

                                                                                 NİĞDE MİLLETVEKİLİ

 

Bor - Niğde Devlet yolu üzerinde 21.07.2011 tarihinden itibaren yol çalışması yapılmaktadır. Bahse konu yol sadece Bor ve Niğde’yi birbirine bağlayan yol olmaktan öte, Aksaray, Konya ve Ankara yollarını Niğde’ye bağlayan tek yoldur. Yol çalışması yapılan güzergâh üzerinde gerekli ve yeterli uyarı levhaları bulunmamaktadır. Uyarıcı trafik levhaları olmaması sebebiyle ölümcül vakalara yol açan kazalar meydana gelmektedir. Sadece Eylül ayında 3 ölümcül trafik kazası olmuştur. Daha önceki aylarda da benzer kazaların meydana geldiği bilinmektedir. Bahsi geçen kazalarda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihmali olduğu açıktır.

 Bu doğrultuda;

1-  1- Bor-Niğde Devlet yolu üzerinde yol çalışması başladığından bu yana kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu trafik kazalarında kaç kişi yaralanmış ve yaşamını yitirmiştir?

2-   2- Bahsi geçen yolda meydana gelen kazalarda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihmali hangi boyutlardadır? İhmallerle ilgili görevliler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Halen bir işlem yapılmadıysa gerekçesi nedir?

3-  3- İlgili yolun, Niğde’nin çevre il ve ilçelerle bağlayıcı tek yol olma özelliği,  Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından göz önünde bulundurulmuş mudur? Göz önünde bulundurulduysa, sürücülere trafik kazalarına sebep olan yoğunluğu azaltacak alternatif yollar önerilmiş midir? Önerildiyse bu yollar hangi istikametlerdedir?

4-  4- Karayolları Bölge Müdürlüğü, bahsi geçen yol çalışmalarında sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlamak için, Trafik Şube Müdürlüğü’nden görevli memur talep etmiş midir? Etmediyse neden etmemiştir?

5-   5- Mezkûr bölgede meydana gelen, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kusurlu olduğunun tespit edildiği, bu doğrultuda can ve mal kaybı ile sonuçlanan kazalarda, Karayollarının sürücülere veya yakınlarına yönelik maddi ve manevi bir bedel ödemesi ile ilgili çalışmanız var mıdır? Varsa çalışmanızın ayrıntıları nelerdir?





Editör: TE Bilişim