Niğde Deva Partisi İl Başkanı Gümüş, siyasilerin devamlı kullandıkları göç alan bir olacağız sözleri hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

Mevlüt Gümüş ; Niğde'de bulunan siyasiler devamlı göç alan bir il olacağız işsizliği bitireceğiz sözleri kullanıyor ama TÜİK'in açıkladığı rakamlar tam tersini söylüyor. Niğde'de son 4 yılda 66 bin 429 vatandaşımız ilimizi terk ederek başka illere göç etmiş. Tabi ki bunların içerisinde eğitim amaçlı , tayın amaçlı göç edenlerde var ama rakamlara baktığımız zaman iş nedeniyle göç eden vatandaş sayımız hayli fazla olduğu görünüyor. 2021 yılında ise 16 bin 506 vatandaşımız ilimizden göç etmiş.Niğdeli siyasilerin devamlı söyledikleri ve basında süslemeleri paket haberlerinin gerçekleri yansıtmadığı ortadadır.

Başkan Gümüş:”Niğde'de yapımı devam eden bir çok fabrika var bunlar yapıldıktan sonra göç oranının düşeceğini düşünüyoruz.Lakin bu fabrikalar özel firmaların getirdiği fabrikalar ülkemizde bulunan devlet fabrikaları maalesef satıldı.Biz Niğde'de taş üstüne taş koyandan Allah Razı Olsun diyenlerdeniz.TÜİK rakamlarına baktığımızda ise işsizlik sorunu gün geçtikçe artmakta ve Niğdeli vatandaşlarımız ailelerinden uzak kalarak diğer illere göç etmektedir.Bunların sebepleri ise insanların tarımdan zarar ettikleri için gittikleri , yeterli eğitim almadıkları için ili terk ettikleri gibi bir çok farklı neden vardır.

Gümüş; İlimiz siyasetçilerine baktığımız zaman Niğde'de bir sağlık ocağı bile yapılacak olsa müjde diye sosyal medyalarından paylaşıyorlar.Devletin yapması gereken yatırımları bile süsleyerek biz getirdik tarzında paylaşımları hoş olmadığını düşünüyorum.Çünkü sosyal devlet anlayışında sağlık, eğitim , kültür ve benzeri yatırımların zaten yapılması gerektiğini biliyoruz.Önemli olan devletin çiftçinin , esnafın , işçinin ve memurun desteklenmesidir''dedi.

Editör: TE Bilişim