Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Terör dağda değil, şehir merkezinde, bu duruma kim getirdi iyi bilinmeli” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve parti yöneticileri ile Niğde Belediye Başkanlığı yapmış olan Av. Ahmet Oğuz Özmen’inde yer aldığı ziyarette Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizdeki terör olaylarına değindi.


 Gürer, Şehit Aileleri ile gazilerin her zaman yanlarında olduklarını ve sorunlarının çözümü için yasa teklifi dâhil her konuda girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

“Her gün gelen şehit haberleri ile içimiz yanıyor” diyen Gürer şöyle konuştu: “Terör 7 Haziran seçimlerinden sonra hızlı bir yükselişe geçti. Dağdaki terör kent merkezlerine indi. Bu süreci iyi gözlemlemeli ve iyi irdelemelidir.  Terör dağda değil şehir merkezinde. Bu duruma ülkeyi kim getirdi? Halkımız bunu iyi sorgulamalı. Kentin merkezine onca silah cephane girerken bu ülkenin istihbarat örgütü, kentin valisi diğer görevliler durumdan hiç mi haberdar değillerdi? İnternette yer alan belgelere göre operasyon iznini vermeyen yetkililerden söz ediliyor. Bunlar için “Arkadaş, sen nasıl oluyor da şehrin ortasına onca cephane yığılıyor, hendek kazılıyor görmüyorsun?” diye neden sorulmuyor? Yoksa açılım süreci ile kol kola girilen örgütlere şirinlik adına olan bitene göz mü yumuldu? Her gün gelen şehit haberleri içimizi acıtıyor. Olan biteni algı operasyonları ile değil vicdanlar ile sorgulamalıyız. Halkımız, “Ülkemizi kim bu hale getirdi?” sorusunu sormalı.  Her soruna bir kılıf uydurup içinden sıyrılmaları onların sorumluluklarını yok etmez. Hükümet şikâyet makamı değil çözüm yeridir. CHP olarak teröre karşı her türlü desteği veriyoruz. Terörün her türüne karşıyız. İnsanca hakça bir yaşamı savunuyoruz. CHP olarak terörün sona ermesi için atılacak her doğru adımın arkasındayız.  “dedi.

Niğde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesi Dernek Başkanı Ramazan Yıldız ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını bir rapor olarak hazırladıklarını ve bunun TBMM’de ele alınmasını istediklerini belirtti. Şehit ve gazilerin sorunlarının çözüm bulmasını umut ettiklerini ifade etti. Derneğin Şehit ve Gazi aileleri ile dayanışma içinde sorunlarına çözüm arayan bir yaklaşımla çalıştığını belirten Başkan Yıldız, terör olaylarının bir an önce önlenmesini beklediklerini de ifade etti.

Editör: TE Bilişim