27-29 Eylül 2014 tarihleri arası Mersin’de toplanan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, üye belediyeler arası iletişim ve proje ortaklığı noktasında bir çok konuda çözüm ürettiler.
 
Haber- Fotoğraf: Gökhan ÖZBEK / Kemerhisar Belediyesi


 
2012’de kurulan fakat 30 Mart 2014 seçimlerinde büyükşehir yasasından dolayı üye kaybı yaşayan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, seçimler sonrası Çukurova Belediye Başkanı Av. Soner Çetin’in yoğun çaba ve gayretleri sonrası kısa sürede toparlayarak üye sayısını 15’e çıkaran birlik, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Hafta sonu DABB ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde yapılan eğitim seminerine güçlü bir katılım sergileyen Kemerhisar Belediyesi, üye belediyeler tarafından çalışma ve projeleri yoğun beğeni topladı.
Seminere; Adana- Çukurova, Karataş, Seyhan, Büyükşehir, Mersin Mezitli, Akdeniz, Silifke, Niğde Kemerhisar, Yeşilgölcük, Aktaş, Yıldıztepe, Orhanlı, Malatya Hekimhan, Nurhak, Balıkesir Manyas belediyelerinden başkan ve meclis üyeleri katıldılar.
 
Çetin; DABB, Türkiye’dir
Açılış konuşmasını DABB Başkanı ve aynı zamanda Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından yapılan toplantıda DABB’ın tarihsel ve gelecek misyonu üzerinde durdu.
Çetin; “Doğu Akdeniz, Türkiye’dir, sadece Çukurova’yı kapsayan bir birlik değildir. Malatya’dan Kayseri’ye, Niğde’den Konya’ya birçok ilden belediyelerimiz üye olmakta birliğimize güç vermektedir. Çok yakında yeni katılacak belediyelerimizle güçlü bir birlik olacağımızdan eminim” dedi.
 
Ağbaba; “Kardeşlik Gelişecek”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katıldığı DABB eğitim seminerinde bir konuşma yaparak birlik olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, üye belediyeler arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ağbaba; “Parti yönetimi olarak, bu tür demokratik birliktelikleri önemsiyoruz. Partili belediyelerimizin bu tür birliklere üye olmasını, üretken olmasını istiyoruz. Kardeş Belediyecilik kavramı üzerinde bir çok belediyemizi birbirleriyle kardeş yaptık. Buradan bir şeye de dikkat çekmek istiyorum. SODEM yani Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’ne üye olmanızı da bekliyorum” dedi.
 
Kemerhisar dikkat çekti…
DABB’ın daveti üzerine Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın liderliğinde meclis üyelerinden oluşan bir ekip, 3 gün boyunca yoğun efor sarf ederek temaslarda bulundular.
Üye belediyeler arası iletişim noktasında görüşmelerde bulunan Kemerhisar ekibi, dayanışma ve proje ortaklığı noktasında tüm dikkatleri üzerine çekti.
 
Belediye Fonu…
DABB Başkanı Soner Çetin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında yapılan toplantıda Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı belediye fonu kurulmasını talep etti. Kirazcı; “Özellikle belde belediyeler ekonomik olarak zorlanmakta, muhalif belediyeler ise kaynak yaratmada handikaplar yaşamaktadır. Bu bağlamda sosyal demokrat belediyeler öncülüğünde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerin ortak olarak kuracağı bu fon belediyelerin proje gerçekleştirme noktasında çözüm üretecektir. Bu fona her belediye kendi güç ve olanağında para verecek, periyodik olarak toplanan para her ay 3-4 belediyeye aktarılacak. 2019 Mart ayına kadar her belediye yatıracağı toplam para eline bir kez de geçmiş olacak ve iktisadi olarak küçük belediyeler bu para ile çalışmaları için kaynak yaratmış olacaktır. Toplanan paranın yüzde 5’i risk yönetimi altında fonda toplanacak, zor durumda olan veya olağanüstü durum yaşayan belediyelere katkı sağlanacaktır. Ayda 3.5 milyon liranın üstünde fona katkı beklemekteyiz” dedi.
Kirazcı’nın bu önerisi Veli Ağbaba tarafından dikkate alındı. 25 Ekim’de Niğde’de konu ile ilgili ve yerel yönetim eksiklikleri üzerine toplantı gerçekleştirilecek!
 
Kardeşlik Daim Olacak…
 
30 Mart seçimlerinden sonra girişimlerde bulunan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Çukurova Belediyesi ile kardeş belediye olduktan sonra proje, araç ve ekipman noktasında dayanışma kararı aldılar. İlerleyen günlerde Kemerhisar Belediyesi’nin gerçekleştirecekleri projelerde Çukurova Belediyesi tarafından desteklenme kararı alındı.
 
Editör: TE Bilişim