Bor Caddesi üzerinde su arızası hakkında Niğde Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; "Geçtiğimiz günler içerisinde Bor Caddesi olarak bilinen Dr. Sami Yağız caddesinde yapılan çalışmalarla çift yönlü caddenin tek yönünde kanalizasyon ve içme suyu hatları yenilenmişti.


Alt yapı çalışmalarının ardından şehrin trafik akışının en yoğun olduğu (Bor Caddesi) Dr. Sami Yağız Caddesinin tek yönü asfaltlanmıştı. Ancak asfalt yapılan araç güzergahının geçiş noktasında bulunan eski pik asbestli 90'lik su şebeke borusu patlayarak yeni atılan ve trafiğe henüz açılmayan asfaltı çökertmiştir.

Yıllarca sağlıksız su hatlarında yaşanan arızaların ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan su kesintilerinin nedeni eski hatlardır. Dr. Sami Yağız Caddesi üzerinde yapılan alt yapı çalışmalarının ardından meydana gelen asfalt çöküntüsünün nedeni eski su hattının patlamasıdır.

Arızalanan su hattı, Süleyman Fethi Caddesi ile Dr. Sami Yağız Caddesinin birleştiği yol ayrımından caddenin alt yapı çalışması yapılmayan yönünden Dışarı Camii önüne kadar uzanmakta, tam patladığı noktan da çapraz olarak Yeni Çarşı ve Perşembe pazarı civarına ulaşmaktadır. Dr. Sami Yağız Caddesinde meydan gelen su arızası onarılmış olup, cadde kısa süre içerisinde trafiğe açılacaktır.

Editör: TE Bilişim