CHP Niğde İl Başkanlığı Olağanüstü kongresi yapıldı. Ziraat Mühendisi Erhan Adem 2 oy farkla CHP Niğde İl Başkanı oldu...


Haber-Foto-Video: Yasin YURTMEN


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanlığı Ünal Baykan'ın görevden ayrılması ile boşalmıştı. CHP'nin Niğde İl Başkanlığı olağanüstü Kongresi bugün Niğde Kültür Merkezinde yapıldı. 


İl Başkanlığına ADD Niğde Şube Başkanı Diş Hekimi Sevgi Özbek ve Ziraat Mühendisi Erhan Adem aday olmuştu. Kongre Divan Başkanlığının oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Av. Bülent Kıvanç, Kamil Davarcı ve Ferhat Aydoğan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından bazı partililer konuşma yaptı. Niğde Milletvekili Doğan Şafak'yaptığı konuşmada hükümeti sert bir dille eleştirdi. Hükümetin parti olarak kadrolaşmak yanında, devletin kılcal damarlarına kadar girdiğini belirtti ve bundan dolayı yeni politikalar üretmeleri gerektiğini belirtti. Adaylar için birlik beraberlik mesajı da veren Şafak'ın konuşmasından sonra adayların konuşmasına geçildi.


İl Başkanlığına aday olan Diş Hekimi Sevgi Özbek ve Ziraat Mühendisi Erhan Adem yaptığı konuşmalar ile neden aday olduklarını açıkladılar. Her iki aday da AKP hükümetini sert bir şekilde eleştirdi. 


Adayların konuşmasından sonra seçimlere geçildi. Kongrede oy kullanması gereken 168 delegeden 158'i  oy kullandı.  Erhan Adem 79 oy ile il başkanı olurken, Sevgi Özbek 77 oy aldı. Yırtılan ve üzeri çizilen 2 oy da geçersiz sayıldı. 

Olağan üstü kongre sonunda CHP Niğde İl Başkanlığına az bir oy farkı da olsa Erhan Adem seçilmiş oldu. 




Editör: TE Bilişim