Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul ve Ankara’da merkezi bulunan Niğde Dernekler Federasyonları ve Niğde Başkent Vakfı yöneticileri ile bir araya geldi. TBMM makamında Niğde Dernekler Federasyonu Başkanımız Sn. Tuğrul Urhan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Tosun, Soner Demir, Yasin Akbaş, Ömer Yavuz, Gülcan Eser, Ümit Güleryüz ve Emre Yaşar ile görüştü.

Gürer’e, makamında Ankara Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Ahmet Efe ve yöneticiler de ziyarette bulundu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise merkezi Ankara’da bulunan Niğde Başkent Vakfına ziyarete gitti.

Ankara Niğde Başkent Vakfı Başkanı Gökhan Buluş ve Ankara Niğde Dernekler Federasyon Başkanı Ahmet Efe, önceki Başkan Emin Özer, önceki dönem yöneticilerden Muzaffer Tuna, Orhanlı Dernek Başkanı Yusuf Polat ve Emin Gülme ile vakıfta Niğde üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdiler. Gürer, ziyaretlerde Niğde ilinin sorunları aşılması hususunda Niğdelilerin birlik ve beraberlik göstermesinin önemine işaret etti. Aktif ve başarılı çalışmalarda bulunan derneklere yenilerinin farklı illerde eklenmesinin yararlı olacağını belirtti. Çok sayıda ilde binlerce Niğdeli ekmeğini kazanma uğraşı veriyor. Hemşehri dayanışmasının Niğde'ye önemli fayda ve katkı sağlayacağına inanıyorum “ dedi.

Niğde Vakfı ve Federasyon ile Dernek başkanlarının öneri ve değerlendirmelerini de dinleyen Gürer, Niğde’nin doğal ve kültürel değerleri ile turizmden yeterli pay alacağı noktaya taşınması gerektiğini ifade etti. Niğde havaalanının yapılmamış olmasını önemli bir eksiklik olduğuna da işaret eden Gürer, yatırımcı, gideceği bölgede havaalanı yoksa yatırım için istekli olmuyor. 38 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Üniversitemiz ve Tıp Fakültesi için, günlük gelip gidecek öğretim üyeleri için de havaalanının önemi büyük Niğde nüfusundan daha küçük illerde havaalanı yapıldı ancak Niğde için verilen bu söz halen tutulmadı. Havaalanının Niğde’ye yapılması gerekli” diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu

KILIÇDAROĞLU’NA ZİYARET

İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Avukat Tuğrul Urhan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ziyaret ettiler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na halı dokuma Atatürk hediye eden Niğde Heyeti Niğde ilinin özelliklerini anlatıp kentin tarihi ve kültürel dokusunun önemine değindiler. Yararlı geçen görüşmede Niğde'nin sorunları da değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim