CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Türkmen’den İl Genel Meclis Adaylığı için görevinden istifa Etti

 

2014 Yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik başlıyor.

 

CHP Niğde Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen, İl Genel Meclis üyeliğine aday adayı olacağını belirterek Merkez İlçe Başkanlığı görevinden dün düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

 

Yaşamı boyunca sosyal demokrasiden vazgeçmediğinin altını çizen Türkmen, meslek hayatında TÖB-DER’den başlayarak bütün sol oluşumların içinde olduğunu, 1982 yılında sendika kurucu üyesi olarak hayatına devam ettiğini, 1994 yılında emekli olduğunu, ilk iş olarak CHP’ye üye kaydı yaptırdığını, 2010 yılına kadar CHP’nin tüm etkinliklerine katıldığına dikkati çekti.

 

2010 Yılında CHP Niğde İl Kongresinde yapılan seçimle Yönetim Kurulu üyesi seçildiğini hatırlatan Türkmen, iki yıl insanlarla iyi ilişkiler kurup CHP İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ve daha sonra da Milletvekili ile bütün köy ve kasabaları gezerek halkın içinde ve yanında olduklarını, bunun sonucu TBMM’ne Milletvekili gönderdiklerini, Milletvekili Şafak’ın da milletin vekili olduğunu gösterdiğini bildirdi.

 

14 Nisan 2012 tarihinde Merkez İlçe Kongresinde İlçe Başkanı seçildiğine işaret eden Türkmen, 15 aylık İlçe Başkanlığı sürecinde CHP’nin bayrağını onurlu biçimde arkadaşlarıyla beraber taşıdıklarını, bütün köy ve kasabaları gezdiklerini, insanların sorunlarını dinlediklerini, belde Belediyelerinin kapanmaması için 8 beldede halk oylaması yaptıklarını, seçmenleri sandığa taşıdıklarını, belirli günlerde çalışmalar yaptıklarını, Kadın Kollarının başarılı etkinlikler sergilediğini, hasta ve ev ziyaretleri başta olmak üzere düğün ve cenazelere gittiklerini belirtti.

 

Parti içi eğitim çalışmalarına önem verdiklerine vurgu yapan Abdullah Türkmen, dün itibariyle CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak İl Genel Meclisi aday adayı olacağını açıkladı. Türkmen, yaklaşık 28 aydır CHP’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını, bu süre içerisinde CHP’nin ilkelerinden taviz vermediğini, partisinin bayrağını daha yükseklere taşımak için çaba sarf ettiğini kaydetti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim