Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanlığı  Ülkemizde son zamanda tırmanan terör olayları ardından şehitlerin verilmesi  ve bu olaylar karşısında hükümetin  ve Cumhurbaşkanı’nın tutumunu sert bir  dille eleştirdi.

CHP İl Başkanlığının Niğde Kent Meydanında düzenlediği basın açıklamasına CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem,  Merkez İlçe Başkanı Mahir Kızıltan, Niğde eski Milletvekili Doğan Şafak, Kemerhisar Belde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül, Azaltı Belediye Başkanı Şahin Polat, Yıldıztepe Belediye Başkanı Metin Akgümüş, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile  kalabalık bir partili grub katıldı.

ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ,  İL  VE İLÇELERDE ÖZERKLİK İLAN EDİLDİ

CHP’nin Şehitlerimiz için düzenlediği basın açıklaması saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem  Niğde Kent Meydanında yaptığı açıklamada; Bilindiği üzere 7 Haziran seçimlerinden bu yana 60’a yakın şehidimiz gelmiştir. Ortalık kan gölüne dönmüş ve 3 il ve 6 ilçede özerklik  ilan edildiği açıklamaları yapılırken, Cumhurbaşkanı  Sarayda muhtarlara fıkra anlatıyor, Başbakan müftülerle toplantı yapıyor. Bu durumda olması gereken yönetim şekli bu mudur?   Enerji Bakanı Taner Yıldız çıkıyor. “Benim amacım Allah nasip ederse Şehit olmaktadır” diyor.  Elbette hepimizin görevi canını hiçe saymadan vatan uğruna vermektir.  Ancak senin askerlik yaşın geçti sayın bakan.  Sen bol keseden atıyorsun.  İllaki şehit olmak istiyorsan, Hakkari Çukurca’daki sınır karakollarının birine  git, siperden kafanı uzat anında şehit olursun” dedi.

  

PKK İLE PAZARLIK MASASINA OTURUP PKK’YI GÜÇLENDİRDİLER 

İl Başkanı Erhan Adem açıklamasının devamında;  13 Yıldır ülkeyi yönetenler PKK ile pazarlık masasına oturup PKK’yı güçlendirdi.  Dağdaki teröristlerin şehir merkezlerine inip yerleşmesine,  gençlik yapılarının oluşturulmasına, mahkemeler kurulmasına, karayollarının kapatılmasına, vergi toplanmasına,  PKK’nın terörist başı Apo’nun doğum gününü  büyük bir rahatlıkla şenliklerle kutladılar. Açılım süreci boyunca hep güçlendiler. İktidar seyretti, bedelini gencecik askerlerimiz, polislerimiz ödedi ve ödemeye devam ediyorlar.  Bunun tek sorumlusu AKP ve Erdoğan’dır. Analar ağlamasın diyerek çözüm süreci başlatıldı. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım denildi.  7 Haziran seçimlerinden sonra kaçan milliyetçi oyları almak için, milliyetçi tavırlar takınıldı.  Analar ağlar oldu, devleti yönetenlerin ruhu duymadı.  Şehidimizin cenazesinde, şehidimizin ailesine mutlu olun gururlu olun diyenler. Kendi çocuklarına çürük raporu alıp askere göndermediler. Bu nasıl bir çelişkidir” dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık partili grup hep birlikte CHP Niğde İl Başkanlığına geçti.

 

  

Editör: TE Bilişim