Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Gençlik Kolları Başkanlığına Hasan Duru getirildi. Hasan Duru ilk açıklamasında Ankara’daki terör olayını kınadı.


CHP Niğde Gençlik Kolları Başkanlığını görevini yürüten Gafur Ateş, geçtiğimiz 7 Haziran seçimleri sonrasında istifa etmiş ve Türkiye çapında örgütlenen Eylem Örgütlenme Niğde Şube Başkanı olmuştu. Gafur Ateş’in yerine Ersin Ağbulut CHP Niğde Gençlik Kolları Başkanı atanmıştı. Geçtiğimiz gün Ersin Ağbulut, görevinden ayrıldı ve yerine yardımcısı Hasan Duru getirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanlığına getirilen Hasan Duru yaptığı ilk basın açıklamasında Ankara’da meydana gelen terör olayına yer verdi.


CHP Niğde Gençlik Kolları Başkanı Hasan Duru açıklamasında; “Yüreğimiz yandı... 90 yurttaşımız Başkent'te katledildi! Göz göre göre, diş bileye bileye katlettiler! Kimlik ve siyaset gözetmeksiniz barış diyen yürekleri bombalarla yok ettiler! Hatırlarsınız Genç Cumhuriyetimizin meşhur mısralarını " seni görmek ister her bahtı kara" bahtı kara, yüreği aydınlık yoldaşlarımızı bir bir şehit verdik teröre, ihanete, hainliğe... Sanmayın ki akan kan sadece yüreğimize alacak, Sanmayın ki bu katliamların hesapları sorulmayacak... Oysa gencecik fidanları, oysa kimisi daha sevgilisinin elini tutmamış kadar masumdu! Yaşlıydı, öğretmendi, mühendis idi, işçiydi, yurttaştı. Ama onlar yüreğimizi kanatan bir insanlık abidesiydiler, hepsi bir bir olup barışa yürüdüler! Barışa yürüyenlere selam olsun…”dedi 

Hasan Duru açıklamasının devamında; “Savaşa inat barışı haykıran tüm yurttaşlarımız adına bedenini , canını esirgemeyen tüm yürekli yiğitlere selam olsun! Eğer biliniz ki aralarında değilsek, yüreğimiz kurusun, aynı kaderi paylaşmadığımız için, sevda ile, aşk ile, ölüme gülümseyerek yürüyen 9 yaşında ki yiğide de, 70 yaşında ki emekçiye de bin selam olsun... Yüreğimiz Ankara'da kaldı. Yüreğimiz yarım kaldı! Ey yere düşmüş barışın yoldaşları, bir adım geri kalırsak mirasından, mirasın bizden hesap sorsun! Ankara'da katledilen tüm yiğitleri, dili, dini, rengi, ırkı, siyaseti ne olursa olsun saygı ile anıyor, 11 parti emekçisi gencimizin de bulunduğu bu barış şehitleri için tüm Türkiye'yi sahip çıkmaya çağırıyorum! Üstad'ın Nazım Hikmet'in dediği gibi onlar " Çocuklar şeker yiyebilsin" diye acıyı bal eğlediler! Barış için el ele yürüdüler... Barış için öldüler... “ diyerek sözlerini tamamladı.


Editör: TE Bilişim